torsdag 13. desember 2018

Sikring av barn i bil 8 år

Setetrekk til baksiden av fremsete. If Skadeforsikring støtter Trygg Trafikks informasjonstjeneste om riktig sikring av barn i bil. I bil der det ikke er bilbelter (veteranbiler) skal barn under tre år ikke transporteres. Barn over tre år skal ikke transporteres i forsete i biler uten bilbelte.


Barnesikringsutstyret må monteres slik det står beskrevet i bruksanvisningen og være godkjent etter ECE-regulativ 44. Ta deg tid til å kontrollere at sikkerhetsbeltet er festet riktig.

Stramt over hofte og nærmere hals enn skulder er en god huskeregel. Dette sier loven om sikring av barn. Selv om det er en selvfølge å sikre barn i bil , følger det også et straffeansvar ved å ikke gjøre det. Du oppnår ikke forståelse med argumentet: ” jeg skulle bare”.


Grunnregelen for all trafikk er å finne i Vegtrafikklovens § som sier at enhver skal opptre på en slik aktpågivende og. I Norge har man samme høyderegel. Men i stedet for bestemmelser om antall år , baserer man seg på barnets vekt som avgjørende for om man skal bruke barnesete eller ikke.


Når du får et nytt barn til verden er det mange nye rutiner som skal på plass.

Sikring av barn i bil er en viktig rutine som bør prioriteres. Uansett om dere skal dra på en kort eller lang biltur skal babyen eller barnet være sikret godt i bilen slik at de små sitter så trygt som mulig ved en eventuell kollisjon. Så lenge sikring av barn i bil er frivillig, vil ikke alle foreldre velge å sikre sine barn godt nok. Fra år og oppover synker feilprosenten.


Trygg trafikk har svart på lesernes spørsmål om sikring av barn i bil : 4Not Found. Samferdselsdepartementet fastsatte 27. Brosjyrer og plakater om sikring av barn i bil på flere språk, egnet for utskrift. Barn har et stort og tungt hode i forhold til resten av kroppen, samtidig som at muskler og beinbygning er svakere enn hos større barn og voksne.


Forskning har vist at det er hele ganger tryggere for små barn å sitte bakovervendt sammenlignet med å sitte forovervendt. Isofix-fester kan brukes i alle biler , men må ha enten et toppfeste eller et støtteben i tillegg til festene mellom sete og rygg. Andre Isofix-stoler er kun godkjente for en eller noen få bilmodeller, og kan derfor ikke flyttes til andre bilmodeller enn disse. Påbudet om å sikre barn i bil ble først innført 1. Norge, men sikring av barn i bil hadde lenge vært en hjertesak for Trygg Trafikk, helsepersonell og forsikringsselskapene. Slik sikrer du barn fra år riktig i bilen - Duration: 1seconds.


Både bilpute og sete må brukes sammen med bilens trepunktsbelte. Det er påbudt å sikre barn i bil. Men hva slags utstyr barn i ulike aldre skal ha, og hvordan dette bør monteres, kan være vanskelig å ha oversikt over.


En annen faktor ved kjøp av brukt barnesete er alder på setet.

Dersom du kjøper eller arver brukt utstyr, er det viktig at setet ikke er eldre enn 4-år. Utstyr svekkes over tid og bør kasseres når det er -år gammelt. Vi hjelper deg gjerne med å finne riktig barnestol til ditt barn og bil.


Kontakt oss for mer informasjon. Men barn vokser, og derfor er det viktig å bytte bilbarnestol når barnet har vokst ut av den. Derfor tilbyr vi en unik tjeneste: If Bilbarnestol.


Tidligere ble foreldre frarådet å ha barna i forsetet. Nå snur ekspertene, men med visse forbehold. Barna skal naturligvis være riktig sikret i bilstol – bakovervendt så lenge som mulig (gjerne lenger enn år ) og deretter i beltestol.


Påbud om bruk av bilbelte og annet sikringsutstyr. Bilbelte og annet utstyr til sikring av personer skal brukes der det er montert. I denne forskrift menes med bilbelte ethvert belte til sikring av sittende person i kjøretøy uansett i hvilken type kjøretøy beltet er montert.


Det mest tragiske jeg ser er folk med nye fine biler , og et billig dritt sete bak. Tror dem den nye fine bilen beskytter så bra at barna ikke trenger ordentlig seter? Synes det er omsorgs svikt å ikke beskytte barna sine ordentlig i bil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg