mandag 24. desember 2018

Vond hals uten feber

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Reserver ditt Hotell i Hals online. Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar.


Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?

Pasienter med sår hals skal vanligvis behandles symptomatisk uten antibiotika. Det er derfor som regel ikke nødvendig for pasienter med sår hals å oppsøke lege. Det tyder mer på en bakteriell infeksjon hvis det er feber , svelgsmerter, hovne, røde mandler og illeluktende ånde. Dette kan behandles med antibiotika.


Legen din kan i mange tilfeller avgjøre saken ved hjelp av en bakterieprøve fra halsen som kan gi et raskt svar. Vedvarende hoste, vond hals , uvanlig slapphettretthetnattesvette eller svie ved vannlating Deretter kommer det utslett i form av sm prikker, vanligvis frst p magen. Skarlagensfeber begynner ofte med feber , vondt i halsen, hodepine og oppkast 2. En gutt i tenrene ble innlagt i en hudavdeling med utslett, feber og nedsatt allmenntilstand.

Akutt halsbetennelse er den vanligste årsaken til vond hals. Halsbetennelse skyldes oftest en virusinfeksjon, men kan også skyldes infeksjon med bakterier. Bakterier fører i større grad til høy feber , belgg på mandlene og hovne lymfeknuter. Ved viral halsbetennelse er hoste, tett og rennende nese og stemmeforandring mer typisk. Hvis det vokser fram kuler på halsen uten at du har halsesyke med feber , eller i armhulene eller lysken uten at du har noen sår eller infeksjoner, bør du for sikkerhets skyld undersøke om det er noe galt.


Heldigvis er hovne lymfeknuter som regel uttrykk for en forbigående infeksjon eller betennelse. Andre årsaker til sår og vond hals. Symptomer kan være slapphet, feber og hodepine, sender halssmerter. Starter ofte med feber , sår hals og svelgesmerter. Tonsillitt gir sår hals som varer i flere dager og det kan gjøre vondt ved svelging.


Barn har ofte feber. Kikker du inn i halsen kan mandlene være dekket med hvitt belegg eller hvite flekker. Virus er den hyppigste årsaken til sår hals. Noen virus kan gi svært kraftige halsinfeksjoner. Kyssesyke er forårsaket av et virus.


Sår hals med betennelse i mandlene kan være forårsaket av bakterier som kalles streptokokker. All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege.

NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Sår hals er som oftest helt ufarlig og går som regel over av seg selv, men kan være ubehagelig og mange ønsker noe som lindrer. Sår hals , svelgsmerter og feber. De fleste blir bra av kyssesyke innen fire til seks uker uten noen behandling.


Initial slapphet, hodepine og feber , senere halssmerter. Kraftig forstørrede tonsiller med gråhvitt belegg. Initialt sår hals , svelgsmerter og feber , forstørrede erytematøse tonsiller med pusspropper. Vond hals er svært vanlig i forbindelse med en forkjølelse. Vi har samlet våre beste råd for lindring av vond hals.


Symptomer på influensa er som andre øvre- og nedre luftveissykdommer: Hodepine, muskelverk, slapphet, muskelsvakhet, gjerne høy feber , frysninger og sår hals. Men man kan ha influensalignende symptomer uten at det er en riktig influensasykdom. Influensaen kommer i epidemier, og det er nye virus som angriper oss, sier Løvendahl Mogstad.


Man forventer å få feber når man har pådratt seg influensa, men feber som kommer alene - uten sår hals og andre influensasymptomer - og som varer i over tre dager, kan være et tegn på en. Har du hovne lymfekjertler kan de ofte kjennes som kuler under kjeven og på halsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg