tirsdag 4. desember 2018

Polske navn

Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Se på menyen under, jentenavn i alfabetisk rekkefølge kan være nyttig hvis du allerede har en liten idé om hva slags jentenavn du leter etter. La deg inspirere av topp 100-listene! Det er ingenting i veien med å velge navn fra de polske topp 100-listene for guttenavn og jentenavn.


Mange navn er kjente og kjære i bruk i Norge allerede, andre er mindre brukt. Fem polske forfattere har blitt tildelt Nobelprisen i litteratur.

Det store navnet i musikken i Polen er Frédéric Chopin. Spesielt filmskolen i Łódź har bidratt til å gjøre film i Polen verdenskjent. De mest brukte navnene i Norge per 01.


Polanernes land ble fra 14. Staropolska (Gammel-Polen), men senere ble navnet forandret til Wielkopolska (Stor-Polen). Til avveksling ble jordene i sør kalt for Małopolska (Lille-Polen). Polsk (język polski , polszczyzna) er det offisielle språket i Polen.


Språket er det fremste i den lekhitiske grenen av de vestslaviske språkene.

Det oppstod i området som utgjøres i dagens Polen, fra flere lokale vestslaviske dialekter, først og fremst dem i Stor-Polen og Lille-Polen. Dette er en liste over populære navn. Polen (polsk: Polska ), officielt Republikken Polen (polsk: Rzeczpospolita Polska ) er et land i Centraleuropa og grænser til Tyskland mod vest, Tjekkiet og Slovakiet mod sy Ukraine og Hviderusland mod øst, og Østersøen mod nor Litauen og Rusland (i form af Kaliningrad-enklaven) mod øst. Polen deler søgrænser med Danmark og Sverige. Husk å logge ut når du er ferdig.


Denne artikkelen vil gi deg et stykke av Polen, nemlig lære deg litt av historien til polske navn : deres egenskaper, distribusjon og betydningen av noen av dem. Noen stusser på likheten med øl, men dette er altså navn med svært edel betydning. Det bør fint gå an å venne seg til det som et navn , mener Utne.


Norge i dag, og navnet har vært mest i bruk på Vestlandet. Lister over vanlige navn henta fra offisielle kilder. Også lister med godkjente og avviste fornavn, navnelister fra uoffisielle kilder og lenker til telefonkataloger.


Navnestatistikk fra mange land. Den polske Zloty er valutaen i Polen (PL, POL). Norsk Krone er også kjent som Krones, og Krone. Symbolet for NOK kan skrives NKr. Disse navnene er på full fart inn her hjemme også.


Les også: Har du valgt et trendnavn? Både Sofie og Jakob har en klassisk popularitetsutvikling for navn , sier seniorrådgiver Jørgen Ouren, som har ansvaret for navnestatistikken.

Ifølge Ouren har både Sofie og Jakob en klassisk popularitetsutvikling for navn. Kanskje bidro Torbjørn Egners strenge tante Sofie til at nesten ingen jenter i Norge fikk dette navnet en lang periode, sier Ouren. Det å bestemme babyens navn er en vanskelig avgjørelse, og navnetrendene endres hele tiden. I denne saken ser vi på hvilke navn som var populære i etterkrigstiden og frem til i dag.


Før dette var det ganske mange litt tvilsomme navn i kalenderen som ikke stammet fra historiske legender men fra ulike sagn og myter. Jeg gir mitt samtykke til at det polske turistbyrået kan benytte mine personopplysninger i markedsføringsøyemed. Har du tenkt hva kan man kjøpe for 1kroner i Polen? Svaret på dette spørsmålet og mange andre nyttige informasjon om polske penger kommer i dette innlegget.


Bildet: Fotolia Valuta Valuta i Polen er polsk złoty (PLN).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg