mandag 31. desember 2018

Fuglelopper i oktober

Man finner fuglelopper i reir over hele landet. Når man opplever problemer med fuglelopper er reirene typisk i fuglekasser på husveggen, i trær i umiddelbar nærhet, under takstein, i ventiler og i veggen. Loppene formerer seg om våren og legger egg i fuglereir, og der overvintrer den som voksen loppe i en kokong.


Om våren og særlig i forbindelse med påskeferien, får mange insektstikk, spesielt på beina og rundt midjen. Det gir et kløende utslett, ofte flere stikk på rekke, nær bukselinning eller i ankelregion er vanligst. Dette er typiske steder for bitt av fuglelopper , som våkner til nytt liv når hyttene varmes opp etter en kald vinter. Har fått noen få bitt i det siste, et på ankelen, og et par på håndleddet.


Første gang for ca mnd siden, siste merket jeg i dag, og så var det ett for noen dager siden. Første gang tenkte jeg at det var myggbitt, for hadde sittet ute på fest til langt på natt. Men nå lurer jeg på om det er katt. Som nevnt er hundelopper veldig sjeldent her i Norge, mer vanlig er fuglelopper , kattelopper, ekornlopper og pinnsvinlopper.


Disse loppene formerer seg ikke med hund som vertsdyr, men kan være til irritasjon. De overlever bare begrenset tid innendørs, vanligvis 1-uker innendørs og vanlig rengjøring er nok for å bli kvitt de. Har bitt over hele kroppen, se ut som myggstikk og noen er kjempehovne. Regner med at det er pus som trekker de inn.


Vet dere om det finnes noen middel for fuglelopper man kan ta på pusen som tar knekken på de? Vi har slitt med fuglelopper i mer eller mindre år nå. Hunden som finner dei ute i hagen en plass og tar dei med inn.


Hu får dråper som skal holde dei vekk fra henne i egentlig uker, men i det siste går det bare 2-uker før vi ser dei på henne igjen. Nå går folkehelseinstituttet ut med at det er tilstrekkelig å lufte og riste sengetøy og sovepose for å fjerne lopper i senga. Hvis jeg får mistanke om at jeg har fuglelopper så kommer jeg til å legge sengtøyet i fryseren istedenfor lufting for de sier også at loppene ofte kommer på dynene ved lufting.


Fuglelopper kan også komme seg direkte inn i hus via ventiler og åpne vinduer. Hensikten med behandling er å identifisere og fjerne smittekilden. Dette kan for eksempel være fuglereir under taksteinene utenfor soverom, eller i luftventiler.


Et lite bilderas fra meg i dag! Jeg har ikke hatt lopper i blodet, men de har til gjengjeld sugd blod fra meg. I vår kom det noen blodtørstige fuglelopper inn på besøk.


Det varer nok lenge før vi igjen kommer til å henge dyner ut til lufting her hjemme. Når hunden først har fått lopper (og ikke bare fuglelopper el), er det vanlig med runder med behandling. Snakk med veterinær om dette. Dersom man har fuglereder fra fjoråret i hus eller hytte dukker fugleloppene gjerne opp ved påsketider, men forsvinner i slutten av mai.


Også katt og hund trekker fuglelopper inn i hus. Loppene stikker helst om natten, men kan ikke overleve på dyre- eller menneskeblod og dør etter kort tid. De finnes i fuglereir i fuglekasser, under takstein, i ventiler i veggen#127969; De formerer seg om våren og har larver i reir med fugleunger. Levere lopper oslo.


Mottak av lopper tronåsen onsdag, kan du ikke levere selv, av og for loppisglade osloborgere. Oktober , lykke til på loppejakten, loppemarkeder i. Men fuglelopper kan virkelig være en sann plage - og i år. Min teori er at dette er fuglelopper som katten har fått med seg inn. Han har ikke lov å oppholde seg i sengene og har eget teppe i stua, men.


Området rundt bittet hovner opp og kan bli på størrelse med en femtiøring. Vi har nå i oktober og november seniorkampanje med gratis klinisk helsesjekk av alle katter og hunder over sju år, så hvis du vil ha en gratis klinisk helsesjekk så kan vi sjekke din katt. Med vennlig hilsen. Spettmeis, Sitta europaea, er en fugleart i spettmeisfamilien.


Den er cirka centimeter lang og veier rundt gram. Ryggen er blågrå, undersiden hvit med rødbrune kroppssider, og gjennom øyet går en markert svart stripe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg