mandag 3. desember 2018

Fast føde baby 3 mnd

Check out For The Baby. Gi heller fast føde enn morsmelkerstatning, slik at barnet venner seg til ulike smaker og konsistenser. Babyer er naturlig interessert i omgivelsene sine og nye gjenstander.


At babyen viser interesse for annen mat bør derfor ikke alene tolkes som om det er på tide å starte med fast føde. Fast føde skal ikke gis til barn under fire måneder fordi nyrer og fordøyelsessystem ikke er godt nok utviklet 1.

Barn over fire måneder bør få fast føde fremfor morsmelkerstatning dersom de har behov for tilleggskost 1. Fast føde er av erfaring mindre forstyrrende for ammingen enn å gi morsmelkerstatning. Men jeg er bekymret for om det er for tidlig å starte med fast føde ved ,mnd alder med tanke på tarmene. Hun hadde mye magesmerter fra uker til uker.


Hva vil du råde meg til å gjøre? Det er moro når babyen skal starte med fast føde. Det begynner i det små med litt moste grønnsaker og most frukt, og plutselig en dag er puppen saga blott.


Vel, da kan jeg fortelle om mine barn som alle har måttet få fast føde FØR di var mnd.

Hun drakk så mye mme i døgnet at hun ble forstoppet av det. Selv om mange ser ut til å tro at introduksjon av fast føde handler om å venne babyen til å spise et helt måltid på kort ti er det langt fra virkeligheten for de fleste. Faktisk har man sett at det kan variere fra dager til måneder innen et barn spiser 1g fast føde til et måltid. Begynn med én skje én dag, og to den neste. Noen babyer slutter å be om det selv, noen sluttet kanskje allerede ved måneders alder, andre babyer har ikke tenkt å frivillig gi fra seg privilegiet nattmat på en lang stund ennå.


Når skal man begynne med de første smaksprøvene? Selv om anbefalingene i Norge sier at man skal vente til barnet er mnd før man begynner å introdusere fast føde , er det mange som begynner tidligere. Det er ingen regel for hvilken type mat du velger først. Enten du velger grøt, frukt, grønnsaker, avokado, potet eller moset middagsmat, er den første maten bare en tilvenning til ny smak og konsistens. Dessuten er det en overgang for tarmen å fordøye annet enn melk.


En annen viktig oppdagelse ved et halvt års alder, er at ting fortsatt eksisterer selv om barnet ikke kan se det. Det gjør at borte-tittei-leken raskt vil bli en favoritt. Babyen kan nå sannsynligvis sitte uten støtte.


Search For The Baby. Ser man at det går fint kan du introdusere neste matvare. Dette er en trygg og skånsom måte å introdusere fast føde til barnet.

Mange opplever dagers regelen som noe omstendig da det vil ta dager før barnet har smakt på de første matvarene. I Norge anbefales det i dag fullamming frem til mnd. Dersom det er behov for annet enn morsmelk etter at barnet har fylt mnd , kan fast føde introduseres.


Man bør tidligst begynne å gi fast føde fra mnd , det er først da nyrene og tarmssytemet er klare for å påta seg jobben med å transportere ut avfallsstoffene fra maten. Vi fikk beskjed om å starte med smaksprøver fra mnd. Treg mage er jo vanlig problem for babyer i det de går over fra morsmelk til fast føde. Men vi har ikke treg avføring men rett og slett forestoppelse. Vår lille datter på mnd er stor og trenger tydeligvis mer mat, hun våkner -ganger hver natt for melk.


Hun får ikke til å drikke av flaske hverken melk eller vann. Her får du en oversikt over hvilken mat du kan gi til babyen når. Mange starter med fast føde som måneder gammel, mens andre venter til måneder. Dette er middagen du gir til baby og hvilket pålegg babyen kan få. Det er likevel mange som velger å begynne med fast føde før dette, ofte på grunn av feilinformasjon eller press fra familie eller venner.


Når babyen skal begynne å spise. Gratis frakt fra 6kr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg