fredag 7. desember 2018

Lyn og torden kart

Norge og Skandinavia. Lyn vises på kartet ved de to symbolene nede i venstre hjørne av bildet. Kartet viser et skravert område der bare lyn innenfor den norske, svenske og finske økonomiske sonen blir plottet. Symbolene indikerer om lynet treffer bakken eller om det holder seg inne i skyene.


Olav og Eli Kari snakker om et fantastisk kart som viser hvor det er tordenvær og lyn akkurat nå. Når det lyner og tordner kan du kikke her for å se hvor det lyner nå, og hvor stormen er på vei.

Realtime-data Hvis du laster siden på nytt, nullstilles kartet. Det koster å holde lynradar. Siden er nå blitt så populær at den bør flyttes for å kunne ta unna all trafikken. Jeg setter derfor veldig stor pris på om dere vil hjelpe meg å holde siden levende. Lynet går gjerne rundt kroppen til flyet og ned i bakken, mens det i et helikopter kan gå inn gjennom rotoren og gjennom kroppen på fartøyet.


Les også: Spår mer lyn og torden i årene fremover. Sommeren er altså en travel tid for Dahlslett. Her lyner det mest.


Denne sesongen, og spesielt sensommeren, betyr høysesong for lyn - og tordenvær.

Klikk deg gjennom siden og se hva vår eventavdeling kan gjøre for din bedrift neste gang dere skal arrangere et event, sommerfest, julebor kick off, produktlansering, ledertur, temafest eller konferanse. Vi jobber rett og slett med opplevelser for våre gjester. See lightning strikes in real time across the planet. Free access to maps of former thunderstorms. Hovedsiden til Ski- og fotballklubben Lyn.


Lokale forhold gjør selvsagt at enkelte områder er mer utsatt enn andre. Lyn og torden kan i bunn og grunn oppstå hvor som helst, dersom været utarter seg slik. Kirker og andre ærverdige bygg utrustes ofte med lynavlederanlegg for å være på den sikre siden. På lyn -i-dag sidene er det også mulighet for å se på lynaktiviteten foregående dager, denne tjenesten heter lyn -i-går og er gratis.


Email This BlogThis! Et lysstoffrør og neonrør virker også ved at det løper en strøm gjennom henholdsvis kvikksølv-plasma og neon-plasma. Så lenge vi gir rørene strøm og spenning, så lyser de. For å starte lysstoffrør og neonrør blir man også nødt til at lage et lite lyn gjennom den isolerende gassen.


Tordenvær er et værfenomen assosiert med lyn og torden dannet av en cumulonimbus-sky. Lyden beveger seg nemlig med en fart på omtrent 3meter per sekund. Fare for torden og lyn i Trøndelag i ettermiddag adressa. Lyn , torden og pøsregn i hele natt Advarer om kraftige regnbyger med torden adressa. Forbered deg på mer lyn og torden Fra tropenatt til styrtregn og torden adressa.


Eg håper det snart begynner å lyne og tordne slik at du blir redd og gøymer deg under trappa.

Då skal eg kome og halde rundt deg. Med sommervarmen kommer ofte lyn og torden. I sommer har det vært spesielt mye av fenomenet på Østlandet. Få naturfenomener er så spektakulære å se på som en skikkelig elektrisk utladning fra bakken til skyene i form av en elektrisk bue som er to til fem centimeter i diameter og som kan være flere kilometer lang.


NASA Earth Observatory overvåker lynaktiviteten rundt i verden, og har laget et kart som viser hvor det lyner mest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg