torsdag 6. desember 2018

Blodansamling under huden

Blodansamling under huden

Symptomerne på blodansamling varierer meget afhængigt af det påvirkede område og sværhedsgraden af blodansamlingen. Hematom er en blodansamling i organer eller i vev på grunn av blødning. Små slag, risp eller kutt kan forårsake blødninger i huden. Vanligvis er de ufarlige, huden har stor evne til å lege seg selv.


Ved øket alder mister huden sin normale elastisitet, og blødninger i huden kan da skje hyppigere. Ved større slag kan større blodårer. Det gule og blå er blødning under huden , dvs blod fra blodåren du kuttet, som har sivet inn i musklene. Det er kun å forvente, og ikke farlig i seg selv, og det vil forsvinne av seg selv over tid (uker). Det vil også ta plass under huden , og gjøre vondt.


En bloduttredelse skyldes at det har blødd fra et blodkar under huden. Blødningen vil først være svart og blå, etter hvert antar den en gulaktig farge. Eldre mennesker og de som tar blodtynnende medisiner (Albyl, klopidogrel, Marevan, DOACs), har lettere for å få bloduttredelser enn andre. En blodansamling kaldes også et hæmatom og forekommer, når blodårer eller blodkar brister.


I modsætning til blå mærker - som er en blodudtrædning i huden - ligger en blodansamling i dybere væv. Læs om de forskellige typer blodansamlinger samt om hvordan blodansamlinger behandles. Tenkte kanskje dere kunne hjelpe meg litt her. Etter oprasjon osv.


Fikk da beskjed av min lege om at kroppen ville suge det opp. Det er et resultat av en blodansamling under huden rundt øyet. Da huden her er veldig løs, gir det rom for betydelig hevelse, og ansamlingen med blod vil gjøre hevelsen mørk, noe som er opphavet til det folkelige navnet på tilstanden. Mer langvarig er bloduttredelse eller kefalhematom under skallebenas benhinne.


Det er en blodansamling under hodehuden hos nyfødte på grunn av blødninger som oppstår idet hodet passerer gjennom fødselskanalen. Kefalhematom forekommer normalt hos nyfødte og er ufarlig. Også dette kalles av og til fødselshevelse.


Et hematom kan være alvorlig dersom livsviktige funksjoner blir hindret på grunn av trykk, som for eksempel et epiduralt hematom som presser på hjernen. Helsepersonell bør anvende håndsprit. Hvis du vasker hendene svært ofte, kan du få tørr hud og sprekker i huden , og det kan medføre at du lettere får infeksjoner i huden. Det kan oppstå små epidemier i en familie, hvor man smitter hverandre. Eventuelt får kun et av familiemedlemmene byller, men alle har stafylokokkene i nesen og på.


Det går att minska och ta bort ett blåmärke genom att påskynda läkningen via tex vissa salvor. Hud og bløddelsskader, blåt mærke. Hæmatom i huden under reabsorption. For sundhedsfaglige.


Et blåt mærke, der som her over tid antager flere farver. De forskellige farver i det blå mærke (blåt, gult) skyldes nedbrydning af blodets røde farvestof (hæmoglobin). Karveggene og huden blir da tynnere og mer skjør. I og med at de forsvinner av seg selv, tyder det på bloduttredelser som kan komme ved lette slag eller støt mot huden. Nostalgi: jeg har det akkurat på samme mpte.


Kriblingen i huden kalles parestesier og kan forekomme ved en rekke nevrologiske og revmatiske sykdommer, eller som bivirkning til medisiner. Varmeutslett ser ut som små bobler eller kviser under huden. Hva er disse klumpene under huden ? Et meget vanlig symptom uttrykt av fibromyalgipasienter, uten å være kommentert i de fleste lærebøker – er tilstedeværelsen av smertefulle klumper under huden.


Det første du alltid se etter hvis du har en brennende følelse under huden på ryggen er noen type hud tilstand som i begynnelsen av herpes zoster, som er helvetesild. Helvetesild starter med en prikking eller brennende under huden , men så utvikler seg til blemmer. Den varicella-virus forårsaker tilstanden. Jag har ofta såna där finnar under huden. Jag vet inte om det finns olika sorter, men år låter länge för nån sorts finne alls.


Hursomhelst skulle jag vara försiktig med att gräva ut den om jag vore du. Att gå till en läkare är alltid det säkraste alternativet om du är osäker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg