søndag 16. desember 2018

Hummer nyttårsaften

Så hyggelig at du liker Lars spiser…. Velkommen som følger – det er en glede! Jeg leste innlegget ditt tidligere i dag – sweet! Nyttårsfeiring med hummer.


Dampen bedøver hummeren og gjør det hele litt mer humant. Og den skal grilles ute!

Så er det bare å slippe den oppi. Vannet er for øvrig tilsatt gram havsalt pr liter. En god hummer skal man ikke rote for mye med. Litt majones, sitron og god loff er jo deilig.


Men allikevel, vi omstiller oss til denne litt kraftige retten også. Kun det beste er godt nok på årets siste aften, men det er ikke alltid så lett å vite hva man skal servere. For egentlig er den kjempegod!


Her har vi satt sammen forslag på menyer med ulike råvarer som biff, kalkun og hummer , til hjelp og inspirasjon. Her bør det være noe som faller i smak hos de aller fleste av oss.

Velg den menyen til nyttårsaften som frister mest eller sett sammen din egen. Norsk hummer er best og passer godt til fest. Lise Finckenhagen tenner opp grillen ute selv på nyttårsaften.


Hjemmelaget karamellpudding er en populær dessert, særlig til jul og nyttårsaften. Denne oppskriften passer til ca. Husk at puddingen trenger å stå kjølig minst et døgn før servering.


Menyen på nyttårsaften har alltid vært spennende og opp gjennom årene har vi prøvd forskjellige retter og variasjoner. DRØBAK: En fan­fa­re av en tre­ret­ters fest­me­ny til ØB’s le­se­re! Kumlegaardens man­ge­åri­ge kjøk­ken­sjef Leif Fossedals nyttårsaftenmeny er røykt an­de­bryst, hum­mer termidor og til­slør­te bon­de­pi­ker. Hummerfisket er i gang.


Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore. På nyttårsaften skal alt være ekstra fint. Det skal gjerne skinne i paljetter og stas – og ikke minst nyttårsmiddagen bør sette et verdig punktum for året som gikk. Samtidig vil du jo ikke gå glipp av all moroa fordi du stresser deg svett ute på kjøkkenet! Dvs jeg har forslag til forrett og forslag til dessert.


Les mer om denne saken. Stykket omhandler den franske revolusjon og Thermidor er også betegnelsen på den ellevte måneden i den franske kalenderen. Pass bare på å tine den sakte i kjøleskap.

Pinnekjøttet spises av mange på nyttårsaften. Det er fett, salt og har eventuelt røkt smak, og det er viktig å velge en vin med solid frukt og høy syrefriskhet. Velg gjerne en rik type, med autolysepreg (aromaer som kjeks og brødeig som kommer av lang lagring på bunnfall). Mat til romjulsselskapene og nyttårsaften - Når vi har fått i oss nok av ribbe, pinnekjøtt og medister er det godt med helt andre smaker. Her har jeg et utvalg av gode middagsretter som passer til romjulselskapet eller nyttårsmiddagen.


Velger du derimot tapas til nyttårsfesten finner du mange gode tips her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg