mandag 17. desember 2018

Hva er utroskap

Begrepet brukes både i forbindelse med mellommenneskelige forhol for eksempel ekteskapsbrud i arbeidsforhold og i sammenheng med økonomiske forpliktelser. I Bibelen sikter utroskap , eller ekteskapsbrud vanligvis til en frivillig seksuell forbindelse mellom en gift person og en som han eller hun ikke er gift med. I det gamle Israel var det dødsstraff for utroskap. I mitt virke på et familievernkontor møter jeg par med parproblemer som skyldes utroskap ukentlig.


Hva er utroskap for deg?

Syns du det er greit at kjæresten din flørter med andre, kanskje til og med kysser dem, så lenge han eller hun ikke har sex med dem? Eller syns du grensen er nådd lenge før de ender opp i samme seng? Når det gjelder utroskap finnes det ingen fasit, men en rettesnor kan du i alle fall få. Foreldelse av straffeansvar er at man ikke kan straffeforfølges hvis det har gått et visst antall år etter at lovbruddet skal ha skjedd.


For noen lovbrudd mot barn tar man ikke utgangspunkt i når hendelsen fant ste men når barnet fyller år. Kanskje er ikke de to partene i et parforhold engang, helt enige om hvor grensen går. Hvor går grensen for utroskap ? Er dere usikre så bør dette snakkes om.

Noen ganger har man ikke helt avklart forholdet, men er du usikker så snakk om det. En person kan mene at å kysse en annen person da har en vært utro, mens en annen person kan mene at å kysse er ikke utroskap. Man definerer utroskap som et brudd i henhold til den subjektive følelsen at en partner har brutt regler. Dette bruddet anses gjerne i sammenheng med avvik i følelse og seksualitet mellom et par. Lær hva ordet utroskap betyr, og se eksempler på hvordan det er brukt i Bibelen.


Følelsesmessig utroskap fører til forverring av forholdet i mange flere tilfeller enn fysisk utroskap. For å avsløre utroskap bruker vi mange forskjellige metoder og vår erfaring er at din magefølelse dessverre er riktig. Du får se alt materialet vi samler inn (bilder, video osv.). En av våre detektiver vil jobbe med deg under hele prosessen.


Vi vil gi deg råd om hva som bør gjøres og ikke gjøres. Psykolog Esther Perel antyder at prosentandelen som har vært utro én eller flere ganger befinner seg innenfor et spenn fra til prosent – hvis vi skal inkludere alles definisjoner av hva utroskap er. Enhver har ansvar for hva de gjør og ikke gjør. Det er vanskelig å definere nøyaktig. Med internett og sosiale medier har vi fått tilgang til så å si hva som helst av tilbud på sexfronten.


Men dermed blir også ansvaret enda større på den enkelte. Ifølge Schiller består denne type utroskap sjeldent av sex, men heller små handlinger man velger å holde skjult fra kjæresten. Mikro- utroskap er en serie av små handlinger som indikerer at en person er følelsesmessig og fysisk fokusert på noen andre enn partneren, forklarer psykologen til avisen.

Det finnes ingen klar definisjon på utroskap , og folk flest har individuelle oppfatninger om hva utroskap innebærer. Minst prosent er utro mot ektefellen sin, kanskje mange flere, avhengig av hvor du setter grensen. Men mange som likevel får tilgivelse, mistolker signalene og tror ikke de er tilgitt likevel. Det viser en ny undersøkelse fra NTNU.


Utroskap er svært vanlig. Det finnes flere former for utroskap , som emosjonell utroskap , fysisk utroskap og utroskap mot deg selv. Forskjellige stadier og forskjellige behov til forskjellige tider.


Her vil vi snakke om hva skjer. Mikro- utroskap kan best beskrives som en serie tilsynelatende små handlinger – vanligvis digitale – som kan oppfattes som utroskap. Det strekker seg fra å lyve om forholdsstatus på sosiale medier til en aktiv og bevisst digital bruk som partneren ikke vet om fordi det skjules fra dem. Hemmelighetens spill er ofte det avgjørende, at du velger å holde noe av romantisk karakter hemmelig for din kjære. Men slike samtaler er lettere sagt enn gjort.


For hva er egentlig verst: at kjæresten har sex med en annen, eller at kjæresten utvikler følelser for en annen? Uansett så kan man aldri garantere seg mot utroskap , mener Trine Huseby. Det kan skje den som minst venter det.


Jeg tror en god holdning i et parforhol er å investere i forholdet, gi hverandre tillit og satse på at det går bra, sier Huseby.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg