tirsdag 20. august 2019

Fortenner baby

Check out For The Baby. Rundt 1-årsalderen vil mange barn ha fått de åtte fortennene. Deretter kommer 1-årsjekselene, hjørnetennene og de bakerste 2-årsjekslene i tur og orden til barnet er 2-år. Felling av melketennene begynner i 5-6-årsalderen.


Barnet har feber og diaré - da er nok tennene like om hjørnet. Har mor og far hatt tannregulering, kommer småen også til å trenge det. Teoriene om barn og tenner er mange, men er det hold i disse mytene? Babyverden har spurt to tannpleiere.


Lille Imogen ble født med to fortenner. De fleste babyer får sin første tann når de er rundt åtte måneder. Men noen barn blir født med tenner.


Begge fortennene har brutt igjennom hos lillegull - men det er jo DET mellomrommet mellom dem, er dette normalt? Noen som har erfaring med dette? Den første tann Baby er et arrangement som aldri blir glemt. Normalt vises det vanligvis mellom fire og seks måneder , men hver baby har sin egen rytme og enkelte variasjoner må vurderes.


Ved 8-års alder har barnet fått nye fortenner oppe og nede, og 6-årsjeksler nede. Når barnet så er 9-år kommer hjørnetennene og første kinntann i underkjeven. Etter dette er det gjerne en pause i tannfrembruddet.


Pinessen mista fortennene sine for evigheter siden, og de viser ingen tegn til å komme tilbake. Broren sine lå klare når melketennene datt, så de starta nedstigningen momentant. Hvor lenge kan man vente med ro før man går og spør tannlege? Når 6-årstannen begynner å bryte frem er det et tegn på at ditt barn er i ferd med å skifte tannsett.


Mor hadde selv fremstående fortenner og hadde aldri vært plaget av det. Etter hvert begynte jenta å bli alvorlig mobbet på grunn av de fremstående fortennene, og det var årsaken til at de ønsket en samtale med kjeveortoped. Tennene er egentlig en rest av et hudpanser som dekket hele kroppen hos menneskets forfedre blant urfiskene. I løpet av utviklingen fra fisk til padder og krypdyr og videre til fugler og pattedyr er dette panseret etter hvert blitt borte.


Tegn på tenner i en 3-måneder gammel baby Ifølge baby Center, tann knopper dannes i munnen før fødselen. Tennene begynner å bryte ut, fortenner først, rundt den fjerde måneden av livet i gjennomsnitt. Er babyen urolig og utrøstelig? Kanskje titter det frem noen bittesmå riskorn? Som regel titter den første fortannen frem i underkjeven ved 7-måneders alder.


Baby tenner inkluderer sentrale fortenner , lateral fortenner , cuspids (eller hjørnetenner), første jekslene, og sekundære jeksler. Hver kvadrant av munningen har en av hver, for totalt fem i hver kvadrant. Jeg har en gutt på måneder som har fått en del tenner – fortenner både oppe og nede samt jeksler som er i ferd med å komme ut. I de siste ukene har han begynt å få svarte flekker både foran og bak på fortennene sine. Syreskader på tennene, også kalt erosjon, er en stor tannhelseutfordring.


Hyppig inntak av sure drikker er en viktig årsak til syreskader på tennene. Hos alle pattedyr er det opprinnelig tanngrupper i hver kjeve og i hver gruppe er antallet artsbestemt. Forfra og bakover kaller vi dem for fortenner , hjørnetenner, små jeksler = premolarer og tilslutt store jeksler = molarer. I høyre og venstre side er tennene like i antall og form, men speilvendte.


Tannskader hos barn Når barn slår tennene. Av og til går dette ut over tennene, og da dessverre ofte fortennene. Barn kommer ofte til skade.


Fortenner baby

Hvis en permanent tann er slått ut, skal den settes opp igjen etter at du har skylt den forsiktig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg