onsdag 21. august 2019

Urtemarinert laks

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Urtemarinert laks med timainstekte rødbeter. Gode rotfrukter, urter, sitron og laks gjør seg veldig godt sammen, i tillegg er det enkelt å lage.


Sammen med urtemarinert laks er middagen i boks! Denne tar litt tid og er ikke for deg som ikke liker eddiklukt, men fisken smaker ikke eddik.

Men det blir en nydelig smak på fisken. Som tilbehør serverte jeg tomatrisotto og vårløk. Så mye smak kan du få til med noen bakepoteter Denne peruanske klassikeren causa som har poteter i hovedrollen, har her fått en vri slik den serveres på Aymara i Oslo. Laks av salma ansees for å være noe av den beste fisken som er å få tak i. Lyst på en saftig og velsmakende middag? Den blir raskere ferdig, og stekeresultatet blir jevnt.


Husk å tørke av fisken med tørkepapir før den stekes. Salt laksen etter eget ønske.

Ovnsbakt: Legg laksefilet i ildfast form og stek på 1grader i – minutter. Her finner du oppskrifter av SALMA laks til alle anledninger, og gode tips til tilberedningsmåter. Stek den gjerne kvelden før da den skal serveres kald.


Jeg la laksen på ett tynt flak med Wasa delicate thin crisp med sesam. Den er tykkere enn flatbrø går an å skjære i, - og er god! Ha på ei god skje med rømme og dryss over dill. Pynt med tomat og ruccolasalat.


Passer godtsom forrett når det er kjøtt til hovedrett. Laks og grønnsaker danner utgangspunktet for mange gode formretter. De beste gratengene er kremete inni og har et sprøtt dekke oppå, slik som denne laksegratengen med asparges. Perfekt mat å invitere venner på eller å spise i en hektisk hverdag.


Del laksen i fire porsjoner, krydre med salt og pepper. Stek fisken på middels sterk varme i litt smør og olivenolje. Ha chili og timian over laksen mot slutten av steketiden.


Ha sjalottløk, ingefær og soyasaus i en skål. Brun smøret forsiktig til det er lyst gyllent og sil det over soyasausblandingen. Indrefilet av svin med urter, hvitløk og sitron – det bare må bli godt!

En rett som passer vel så godt på tapasbordet som til en lett middag med venner. Vel, laksen blir riktignok saftig om man pakker den inn i folie, men den blir jo mer kokt enn stekt (og temmelig blek og kjedelig etter min mening), så om man vil ha en fin stekeskorpe er det best å steke den uten innpakning. Finhakk hvitløksfeddene og bland med timian, rosmarin, og saft fra halvparten av sitronen og halvparten av olivenoljen.


La lårfiletene marineres i blandingen mens rotgrønnsakene tilberedes. Tataki heter den japanske teknikken hvor fisken bare så vidt får en stekeflate, og du får du en helt rå kjerne. Teknikken passer veldig godt på fet fisk som ørret og laks samt tunfisk. Julelunsjmeny Mona Lisa Restaurant i 2. Akevitt Gravet Laks Lutefisk Multekrem kr 59- 3Meny nr.


Denne kan gjerne lages noen dager før du får gjester. Topp dem med det du måtte ønske, for eksempel laks og spekeskinke. Selv om mange er flinke på kjøkkenet, så er det ofte slik at når det kommer til den dagen man skal arrangere et selskap, så er det så veldig mange andre ting å tenke på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg