fredag 9. august 2019

Lønn barnehagelærer 2018

En av de viktigste oppgavene for Utdanningsforbundet er å jobbe for at medlemmene skal ha bra lønn og gode arbeidsvilkår. Husk at du kan forhandle på lønn når du blir ansatt. Ta kontakt med Utdanningsforbundets tillitsvalgte på arbeidsplassen din eller fylkeslaget ditt for å få informasjon om lønnsnivået. Se også vår brosjyre: Lønn ved tilsetting.


Som barnehagelærer bruker du din faglige, pedagogiske og etiske kompetanse for å legge til rette for at barnegruppa og det enkelte barnet er trygt. Du ser barnas individuelle styrker og behov, og sørger for at de opplever mestringsfølelse. Lønn : Dette er de dårligst betalte yrkene Disse yrkene gir lavest lønn. Kvinner tjener i snitt prosent mindre enn menn Når norske menn har tjent 1kroner, har kvinner i snitt fått kroner og øre. Bruk av masterkompetanse Partene skal kartlegge status rundt bruk av masterkompetanse, og identifisere på hvilken måte slik kompetanse kan benyttes i PBL-barnehagene fremover, for å gi best mulig kvalitet til barna.


PBL har inngått tariffavtale med Delta. Denne avtalen gjelder for Deltas medlemmer som er ansatt i disse barnehagene. I tillegg til lønn , regulerer tariffavtalene også bestemmelser om for eksempel arbeidsti ansettelser, ferie, sosiale rettigheter og pensjon.


Det er derfor ikke så lett å si nøyaktig hva du vil få i lønn som barnehagelærer. Du kan likevel få en viss oversikt over barnehagelærerlønn på utdanning. Hovedavtale og Hovedtariffavtalemellom PBL (Private Barnehagers Landsforbund) på den ene side og Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta på den annen side for perioden 1. Ja, det er et viktig krav for Fagforbundet at alle skal ha lik lønn for likeverdig arbeid. Vi er imot forskjellsbehandling uansett om begrunnelsen er kjønn eller annet. Det er fortsatt langt igjen til at kvinner og menn har lik lønn for arbeid av lik verdi.


Barnehagelærer og lønn Startlønnen for nyutdannede barnehagelærere er pr. Lønnen som barnehagelærer varierer fra kommune til kommune og fra kommunale barnehager til private barnehager. For å jobbe som barnehagestyrer kreves utdanning som barnehagelærer eller annen høgskoleutdanning som gir barnefaglig og pedagogisk kompetanse.


Mange styrere har også videreutdanning innen ledelse. Tallene er hentet fra Statistisk sentralbyrå, og du kan sortere etter lønn ved å trykke på månedslønn-kolonnetittelen. Sjekk lønnen din: Dette bør du tjene. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Lønna er omtrent den samme i kommunale og private barnehager.


Jeg er straks ferdigutdannet barnehagelærer , og har jobbet litt som ringevikar i kommunal barnehage i Oslo ved siden av studiene. Jeg er år og hadde ikke erfaring fra barnehage fra før. Jeg har ca 18- kr per time i lønn.


Hovedtariffavtalen (HTA) er den viktigste tariffavtalen i KS-området med bestemmelser blant annet om lønn og godtgjøringer, lokale forhandlinger, arbeidstid og pensjon. Når det gjelder lønn for private småjobber, så er det en grei regel å se på den mest nærliggende tariffavtalen. Her finner du veiledning og fortolkning om bestemmelser i HTA. Siden en massiv majoritet også er kvinner, har denne gruppen også nytt godt av bestrebelser på å oppnå likere lønn mellom menn og kvinner.


LØNN : En sveiser tjente i gjennomsnitt 36. Jeg lurer på hva dere som er barnehagelærer tjener. Stillingen min er barnehagelærer og ikke ped. Jeg deler likevel ansvaret for. De siste årene har vært preget av myndighetenes krav om moderasjon i lønnsoppgjørene.


Da er det som hovedregel små justeringer knyttet til lønn. Andre bestemmelser i Hovedtariffavtalen forhandles det kun om i hovedoppgjørene, som er i partallsår. Nyhet, Fagartikkel, Lønn og tariff, Lønnsoppgjør 18.


De ulike indikatorene for konkurranseevnen spriker noe, og lønnskostnadsnivået er fortsatt høyt, sier Øystein Dørum. Jeg får la det gå inntil videre, jobber kun for å få litt erfaring her siden vi er nyinnflyttet. Er i utgangspunktet barnehagelærer og har tatt studiepoeng med spesialpedagogikk.


Lønn barnehagelærer 2018

Har i tillegg en bachelor innen et annet fagfelt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg