mandag 5. august 2019

Karamelliserte plommer

Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Hei Trine I september plukket jeg noen kilo plommer som jeg frøs direkte med sten og det hele. Plommene (blårøde) var dessverre smakløse, og mitt spørsmål er om det har noen hensikt å prøve å lage noe av de, eller om det bare er å kaste hele posen. Du ser denne annonsen ettersom nettstedet du besøker til stor del finansieres av annonseinntekter.


Karamelliserte plommer

Noen annonser ser du fordi vi tror de kan interessere deg. Vi antar dette basert på din tidligere aktivitet på Schibsteds nettsteder og apper. Ta ei eldfast skål med høge kantar.


Fyll skåla halvt med plommer , store plommer pr. Strø sukker over, minst ss for kvar 3. Gå høsten i møte med en fantastisk helgedessert. Karamelliserte plommer med råkrem er ren og skjær nytelse! Lag karamell av sukker, smør cognac og rom. Når karamellen er gyllen tilsett plommer , varmes møre.


Vaniljeparfait: stivpisk fløte, sett kaldt. Lag eggedosis av resten (pisk i min) Bland eggedosis med kremen og fyll massen i en form. Dekk formen med plastfolie sett i fryseboks. Anrett plommer i bunnen av et galss, ha parfait på toppen. Kanelkake med karamelliserte pekannøtter og yoghurtkrem).


De karamelliserte pekannøttene kan lages klar lenge på forhån og yoghurtkremen bare rører du raskt sammen, så dette er faktisk også en nokså enkel dessert å lage, selv om du skal servere mange. Oppskriften gir porsjoner. Smelt smøret og sukkeret i en stekepanne (her er det best å bruke teflon). Plommer gir godt syltetøy, og har du glas så kan du ta vare på den gode smaken lenge.


Karamelliserte plommer

Gunda Djupvik kokar plommene saman med stjerneanis for ekstra smak. Kok sukkerlake av vann og sukker. Legg plommer på glass og fyll på sukkerlaken. Sett på lokk og ring og skru ringen lett til. Legg et klede i en kjele, sett i glasset og fyll opp med vann.


Som en søt avslutning passer det godt med karamelliserte plommer med en deilig honningkrem. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser. Fyll et glass med plommer og tilsett like deler vann, sukker og Cognac eller Rom.


Jeg brukte liter plommer som jeg prikket med en kniv. Nå skal jeg la det stå i noen uker før jeg smaker, men rist glasset litt innimellom slik at sukkeret blander seg. Denne retten har 18kcal pr 1gram. Kan lett bli en lekker liten dessert på en helg vanlig tirsdag #128512; Eller kanskje lillelørdag?


Spennende med ny bok! Når det bugner av norske plommer , er de søte og saftige fruktene ypperlige å bruke i en kake. Denne plommekaken er enkel å røre sammen, og gir en saftig og luftig kake med deilige karamelliserte plommer. Server den gjerne sammen med en kule vaniljeis eller litt pisket krem. Norske plommer er i sesong nå, så derfor må du ikke vente med å lage deilig, hjemmelaget plommesyltetøy.


Frys det ned i porsjonsposer så har du nydelig syltetøy gjennom vinteren. Tre små ingredienser, en gryte og det er det. Og plommesyltetøy er utrolig godt! Sånn helt sinnsykt godt.


Ha brunt sukker, kanel og smør i en stekepanne. La dette smelte og ha så eplebitene i stekepannen sammen med sitronsaft. Har du kanelstenger, kan du også ha dem i pannen.


Karamelliserte plommer

La eplebitene steke på middels varme til de blir møre og karamelliserte. Det tar ca minutter. Salat med grillede plommer , chèvre og karamelliserte nøtter.


Stek plommene i en grillpanne og server dem i en salat med skiver av kremet chèvre. Gi den et søtt og sprøtt innslag med nøtter og frø stekt i lønnesirup. Perfekt som enkel lunsjrett eller sammen med grillet kjøtt til middag.


Innlegget inneholder annonselenker Dette var så godt! Varme, møre, saftige og søte plommer som lages på cirka minutter. Bakte plommer smakte over all forventning og passer like godt til dessert som tilbehør til havregrøten, topping på vafler eller i fruktsalaten. Prøv du og å bli overbevist!


Frisk vaniljeyoghurt med mynte passer godt til de karamelliserte plommene, men du kan også servere is til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg