onsdag 28. august 2019

Økedøgn eller mageknip

Av og til vil barnet ammes oftere enn vanlig. Vi kaller det gjerne for økedager, økedøgn eller økeperioder. Dette har tradisjonelt vært forklart med at barnet prøver å øke melkeproduksjonen. Men den hyppige ammingen kan også ha psykiske årsaker, som er like viktige for barnet.


Ikke en helt vellykket kombinasjon.

Minstebror fikk rotavirusvaksinen i går og fikk utpå ettermiddagen skikkelige luftsmerter som varte frem til morgenen. I tillegg har han hatt sitt første økedøgn. Min dager gamle jente har fra i går kveld våknet mer til, men også blitt mer misfornøyd. Hun skriker masse og det eneste som hjelper er puppen eller når pappa bærer henne slik at hun ligger på magen. Det kan jo virke som det er mageknip siden hun roer seg litt når hun får ligge på magen.


Hvordan har babyene deres oppførst seg når de har hatt økedøgn ? I dag har August bare grått og grått, og det eneste som har stoppet han har vært puppen. Kan dette være pga.

Er så redd han skal ha fått noe annet, kolikk, kiss eller noe. Begynte for 1uke siden at han bare skulle amme å ha mat blei aldri mett virket det ut som så sov maks 1time å kunne gå lenge før han i det hele tatt sovnet. Jeg trodde jo så klart at det bare var økedøgn eller at jeg ikke hadde nok melk. Derfor jeg tok turen ned til helsestasjonen for at de skulle se på ammeteknikken min.


Gutten min på mnd har begynt å spise oftere på natta. Han har i en måneds tid sovet 5-timer i strekk, men har den siste uken. Da nytter det ikke med smokk og koseklut, det er mat han vil ha. Jeg utelukker at det er økedøgn siden det har vedvart i nesten.


Vi hadde en uker gammel baby som bare gråt og gråt og bare roa seg med puppen,spiste, la seg, våkna etter ti minutter og gråt igjen i EN UKE. Når valget sto mellom det eller en tre uker gammel baby som fikk litt flaske i tillegg til pupp og la seg klokka 2 så var valget enkelt. Jeg fikk rett og slett ikke opp produksjonen på kveldstid.


Babyverden er Norges største nettsted for deg som prøver å bli gravi er gravid eller har barn. Hos oss skal du enkelt finne svar på dine spørsmål. Det hverken vil jeg eller orker jeg.


Jeg vil ikke at Frøken skal miste tilliten til meg, at hun resignerer – fordi hun ikke får trøst når hun synes sengen er skummel og fremmed eller hva nå som gjør at hun gråter. Kveldsrutinene har alltid vært på plass. Et deilig ba litt god massasje, masse kos, prating og tulling.

Ammere Lavkarbokosthold for prøvere, gravide og ammende. En personlig blogg med ekte scener fra en kaotisk hverdag med barn under år. Lite av perfekt men mye av godt nok. Siden kalenderen viser 1. Mathias kaver noe voldsomt om natten nå for tiden. Virker som han sliter veldig med luftsmerter.


Jeg håpet i det lengste at fødselen skulle starte av seg selv, men termindagen kom og ingenting hadde skjedd. Jeg hadde fått time til igangsetting, eller induksjon som det kalles på fagspråket, tirsdag 30. Jeg våknet lenge før vekkerklokka den morgenen, og hadde grusom mageknip.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg