fredag 16. august 2019

Kinesisk år 2019 dyr

Ledende innen skadedyrbekjempelse. Overgangen fra ett år til et annet skjer ikke 1. Her kan du sjekke din fødselsdato og finne ut hva som er ditt kinesiske dyretegn. Mens årene i den gregorianske kalenderen er delt opp i tolv stjernetegn, er hvert kinesisk år representert ved et dyr. Hundens år begynte i dag, 16.


NRK har tidligere lagt ut en oversikt over de ulike stjernetegnene.

Sjekk hvilket kinesisk stjernetegn du er født under! I følge kinesisk filosofi tilsvarer forskjellige år et bestemt dyr. Vet du hva ditt kinesiske stjernetegn er? Lær mer om dyretegn og.


Dette er en generel metode, der fortæller om karakteristika for mennesker født i de forskellige dyre -tegns år. Likevel er det kinesiske nyttåret ganske forskjellig fra det vi er vant til. Kinesisk nyttår markerer årsskiftet – akkurat som i Norge. For det første bruker kineserne en annen tidsregning enn vår.


Ifølge spåmann Henning Hai Lee Yang vil oppriktighet, og det å være sosial, driftig og sta stå sentralt dette året.

Begivenheder og hændelser i et givet år , influeres af det års dyr , gældende for alle dyr. Men i sidste ende, er den kinesiske astrologi et enormt katalog med komplekse beregninger, af utallige forhol der følger af et indviklet samspil mellem de dyr , Yin og Yang, samt samspillet mellem de fem elementer. Den kinesiske kalender har også gitt navn til årene. Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord. I vår nettutgave finner du alltid noe interessant å lese: Nyheter, reportasjer, intervjuer med kjente klarsynte, lesernes historier og mye mer.


Forutsigelser etter tegn. Okse: Dette vil være et godt år for Oksen, der det vil være gode muligheter for økonomisk suksess. Alligevel er det kinesiske nytår ret forskelligt fra det, vi er vant til. Hvert år repræsenteres således af et dyr og dets egenskaber og særkendetegn.


Du kan i tabellen her finde dit år og dyr. Hvis du er nysgerrig efter at kende dyrets og dermed dine særkendetegn kan du klikke på dette link og læse mere. Disse tolv dyr belønnede Buddha ve at opkalde ét år , efter hvert dyr. Så fødes man eksempelvis i hundens år , skulle man ifølge gammel kinesisk overtro, besidde nogle af de kvaliteter og egenskaber, som dyret eller stjernetegnet har. Kineserne har stor respekt for astrologien og deres stjernetegn.


Mystisisme - I den kinesiske kalenderen er hvert nytt år knyttet til et dyr. Det kinesiske horoskop består af dyr. Denne tænkning opstod med Buddhismens indtog i Kina og erstattede “de tolv grene” i den astrologiske Stamme-Gren cyklus.


På kinesisk sier man shēngxiào 生肖(norsk uttale: sjeng hsji-ao), som er dyr i en 12-års syklus.

Rottens år starter den 25. Kinesere har litt overtro rundt årene sine. I år er det tallene og som gjelder. Grisens år – Godt nytt kinesisk år ! Feiringen av kinesisk nyttår, også kjent som vårfestivalen, varer i dager. Nyttår i Kina blir feiret i hele landet, Hong Kong, Macau og andre land hvor kinesere utgjør en større del av befolkningen.


Filosofien bak kinesisk horoskop er taoismen, og historien om kinesisk horoskop og dens opprinnelse er som følger: 5år før Jesus Kristus ble født sendte Buddha en invitasjon t. Hvis du virkelig vil lære kinesisk astrologi starter det et nytt grunnkurs nå. Det starter bare en gang i året NÅ og du finner all informasjon du trenger HER. For en hest er uavhengighet er viktig.


Hesten holder høyere tempo enn de fleste andre orker. Du er rask i både kropp og hode, optimistisk og jordnær, men mangler ofte utholdenhet og tålmodighet. Når det kinesiske nytår starter er det derfor nymåne og når det slutter er det fuldmåne.


Helt præcist starter det på dagen med den anden nymåne efter dagen på hvilken vintersolhverv sker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg