torsdag 29. august 2019

Nav ødelagte briller barn

Stort utvalg av briller til barn. Besøk din nærmeste Interoptik og prøv dem på! Mange merkevarer, gode priser! Se vårt utvalg av briller til både han og henne.


Nærsynt, langsynt eller skjeve hornhinner?

Kontakt NAV Hjelpemiddelsentral Vest-Agder ved behov for ytterligere informasjon. Nav kan ha dekket briller til barn og unge som ikke lenger er under behandling. Gjennomsnittsprisen på briller Nav dekker, har økt mer enn den generelle prisveksten på briller. Og etaten har fått bekymringsmeldinger om praktiseringen av ordningen. Når det gjelder briller er NAV ett todelt system.


NAV Vest Agder godkjenner og jobber med alt som har med briller til barn under år å gjøre for hele landet. Stønad til briller og linser for barn under år. Som hovedregel har heller ikke barn og unge rett til å få til briller og kontaktlinser dekket av NAV.

I siste nummer av Veileder’n snek det seg dessverre inn en feil vedrørende briller og kontaktlinser til barn og unge under år. Vi prøver oss derfor på. Noen som har fått dekket briller til barn fra NAV. NAV og stønad til briller (barn) - Anonymforum. Når NAV mottar en søknad bes den andre forelderen om å fylle ut blanketten Svar på forhåndsvarsel i sak om barnebidrag.


Den som søker må fylle ut skjemaet, og sende det til NAV sammen med kopi av kvitteringer eller faktura på utgiftene. Søknad om bidrag til særlige utgifter er gebyrfritt. Ved noen spesifikke øyetilstander kan barn og unge under år få dekket briller som et nødvendig ledd i behandlingen av øyetilstanden. Les mer om briller og kontaktlinser.


Briller og kontaktlinser. Barn forandrer seg. Det må omgivelsene og hjelpemidlene også gjøre. Et barn med nedsatt funksjonsevne utvikler seg ofte langsomt og mer ujevnt enn andre barn.


Oppfølging er derfor viktig, slik at hjelpemidlene kan støtte og fremme utviklingen. Langt verre er det dersom familier med barn som trenger briller , tror at regjeringen vil ta fra dem brillestøtten. Først: I motsetning til det enkelte opposisjonspolitikere gir inntrykk av, får de fleste barn i dag ikke dekket utgifter til briller av NAV.

Det er behov for en oppklaring. Du får ikke dekket briller av nav. Det var da voldsomme dyre briller. Nok om det, men vet noen om NAV stiller med noen støtte for barn som bruker briller ? Synes jeg har hørt noe om det for lenge siden. Er ikke synet dårlig nok til at dere får dekket briller fra nav ? Tviler egentlig på at skolen dekker dette, da de ikke dekker ødelagte og stjålet utstyr.


Men kanskje briller går under noe annet? En venninne av meg har en datter som bruker ipad på skolen pga ekstra behov, den ble stjålet på skolen. Måtte kjøpe ny selv. Får man støtte til barnebriller?


Nå skal det vel litt mer til en en lapp fra øyelegen for å få dekket briller fra NAV. Dette gjelder likevel ikke alle. Tegnene over betyr ikke nødvendigvis at barnet ditt trenger briller. En synstest vil kunne avdekke om barnet følger normal utvikling, og om det er noe man bør være oppmerksomme på fremover. Noen barn har krav på refusjon på briller fra NAV.


Mistet briller : år. Av arbeidstakere som bruker briller , har kun prosent en databrille som er helt eller delvis betalt av arbeidsgiver, viser tidligere undersøkelser fra Norges Optikerforbund. Ytterligere prosent mener de kunne hatt behov for slike.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg