fredag 23. august 2019

De første ukene med baby

Gratis frakt fra 6kr. Nybakte foreldre skal bruke de første ukene til å finne roen og skape et slags system i livet etter den store forandringen som har skjedd. Og ikke minst skal de kose seg med det nye familiemedlemmet! Hvor lang tid det tar før man kommer tilbake til hverdagen, varierer fra familie til familie.


Prøv å glemme alt du føler at du må gjøre.

De menneskene som er i stand til å strekke ut en hånd uten å forvente noe i retur, som hjelper deg bare for å få deg til å smile og fordi du trenger det. Teksen Çamlıbel vil fortelle deg hvordan babyen din vokser uke for uke de neste ukene. Her er alle faser av graviditeten med deg. Både for de erfarne og mindre erfarne, kan det være veldig tøft og vanskelig de første ukene med ny baby.


Her skjer utviklinga i rasende fart. Men sånn helt i startfasen, i de første ukene , kan det være ok med noen tips til hvordan du best mulig kan oppnå kontakt med din lille: Sørg for at babyen er skikkelig våken og oppmerksom før du i det hele tatt forsøker, noen trenger også å få litt mat i magen før de kan være klare for kontakt. Babyens utvikling uke for uke.


Gjennom disse får babyen beskyttelse mot infeksjoner og bedre fordøyelse.

Før dette skjer, er gråt og bevegelser den mest åpenbare måten babyen kommuniserer på – i tillegg til rolige blikk og noen grynt og små “babyknirk”. Men fra 2–3-månedersalderen, når barnet begynner å svare når foreldrene prater med det, blir det tydeligere forskjell mellom de lydene døve og hørende barn lager. Synet Synet er den sansen som er minst utviklet ved fødselen, og utvikles derfor hurtigst og mest merkbart de første månedene.


Du har kanskje hørt om sovebabyer, men husk at dette med søvn stadig forandrer seg for de små. En baby som sover masse og godt de første ukene , fortsetter ikke nødvendigvis sånn hele spedbarnstiden. Ta en liten lur i løpet av dagen, foreslår Johansson.


De fleste barn begynner å legge på seg i løpet av de fire til fem første dagene, og er tilbake til fødselsvekten i løpet av uker etter fødselen. Det er helt normalt. Alle barn har litt bulende bryster de første dagene, også guttebarn. I de første ukene av svangerskapet begynner kvinnens kropp å tilpasse seg for å generere en baby.


Etter at sæden kommer inn i egget, en såkalt oppfatning, blir cellene til far og mor sammen for å danne en ny tangle av celler som innen ca 2dager blir en baby. Hvis de første ukene er over, kan du selvfølgelig fortsette. Forbindelse mellom far og baby. Fedre (eller kanskje mødrene) kan noen ganger bekymre seg for deres vedlegg til babyen.


Sov når barnet sover.

I løpet av de første ukene hjemme med en baby vil du sannsynligvis oppleve søvnmangel samtidig som du skal komme deg etter fødselen. I tillegg må du ta vare på babyen, og hvis du ikke har erfaring med dette fra tidligere så kan dette oppleves som krevende – spesielt hvis du ikke får hjelp fra noen. Brystbarnets avføring sier mye om hvor godt ammingen fungerer.


Innen en uke blir den løs, sennepsgul og med en frisk og syrlig, ikke ubehagelig lukt, når melken er skikkelig i gang. De første dagene er den seig, svart og uten lukt. Den første tiden med nyfødt baby tips til den første tiden med den nyfødte Å bli foreldre er nytt og overveldende. De fleste organsystemene er dannet ved slutten av sjette uke ( uke 6) etter befruktning. Fram mot slutten av åttende uke ( uke 8) skjer det kun små forandringer med organene.


Fra niende uke ( uke eller svangerskapsuke 10) skjer det ikke flere vesentlige forandringer, og barnet kalles nå et foster. Uke (fosterets uke 34) Fosteret får en lengde på ca. De fleste fostre vil snu seg med hodet nedover for å forberede fødselen.


En baby født i uke har en stor sjanse for å overleve, men kan kreve medisinsk intervensjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg