mandag 26. august 2019

Prolaps operasjon rehabilitering

Operasjonen foregår i full narkose og tar rundt minutter. Du reiser hjem samme dag og de aller fleste har ikke behov for noe rehabilitering etterpå. Suksessraten er svært høy, rundt nitti prosent av pasientene som opereres for prolaps får et godt resultat. I svært sjeldne tilfeller kan et prolaps trykke på de nervegrenene som går fra ryggmargen til urinblæra (Cauda Equina).


I disse tilfellene anbefales alltid operasjon straks. Komplikasjoner du bør kjenne til som kan oppstå ved operasjon for lumbalt prolaps : Blødning i forbindelse med operasjonen eller de første timene etterpå: Ved eventuelle større blødninger må pasienten reopereres før utskrivelse, eller legges inn på offentlig sykehus for videre behandling og observasjon. Kafé og kiosk ved Ullevål hotell, bygg 10: Hotellets kafé og kiosk er bemannet hele døgnet. Her får man kjøpt kaffe, mineralvann, øl, vin, diverse utvalg av kaker, baguetter, salater, iskrem og et enkelt kioskutvalg. En prolaps i nakken kommer av at den ytre harde ringen av skiven sprekker.


Man vet ikke med sikkerhet hvorfor den enkelte får prolaps eller forkalkninger i nakken. Dette kalles skiveprolaps. Nakkeprolaps operasjon : Når bør nakkeprolaps opereres? Dersom konservativ behandling mislykkes og smertene vedvarer på samme sterke nivå i mer enn måneder eller gir sterk funksjonssvikt kan det være nødvendig med operasjon.


Pasienter med prolaps i ryggen som ikke blir bra av seg selv, har stort utbytte av operasjon. Disse pasientene bør ikke gå for lenge før de får behandling, opplyser ryggkirurgene ved Aleris. Ved operasjon av prolapser fokuserer man på å begrense skaden på skiven og eventuelt fjerne de deler av skiven som buker på nerven.


Hvorfor er redselen for prolaps verre for meg enn prolapsen i seg selv? Vi har allerede sagt at en prolaps trenger ikke lage plager for deg i det hele. Hvor trent pasienten var før inngrepet: Flere studier har vist at preoperativ trening (opptrening før kirurgisk operasjon ) fører til raskere restitusjon og en raskere retur til normale treningsrutiner og dagsfunksjon. Om man kan trene med smerter? De fleste prolaps -pasienter føler normalt stor bedring med denne type behandling etter 4-6uker.


Ryggsmerter forårsaket av et prolaps , uten utstråling til bein, blir sjelden bedre av operasjon og forskning har vist at konservativ behandling og trening gir bedre resultater enn operativ behandling på sikt. De færreste med skiveprolaps trenger operasjon. Alle med alvorlige symptomer på nerveskade bør opereres akutt, mens noen med sterke langvarige smerter behandles kirurgisk på et senere stadium. Det er viktig at du gjør avtale med lege før du stopper å ta disse tablettene.


Bruk av andre faste medisiner skal være avklart med fastlegen din i god tid før. Nå når jeg har fått kontroll over den værste smerten så har jeg fått begynne å trene litt forsiktig igjen. I første hånd gjelder det å stabilister buk- og ryggmusklaturen og så sakte begynne. Tenker hovedsaklig på dere med prolaps i ryggen. Hvor lang tid tok det før dere ble bra igjen?


Altså så bra at dere kunne ta dere en joggetur eller trene? Selv fikk jeg prolaps i ryggen for to måneder siden. I de fleste tilfeller vil prolaps gå over uten kirurgisk behandling. Hvis det er sterke vedvarende smerter og påvirkning på nervesystemet kan det være aktuelt med kirurgi. Heldigvis blir de fleste bra av seg selv innen seks uker.


Prolaps er ofte svært smertefull. Smerter i ryggen er svært vanlig. For noen er operasjon det riktige.


Utstrålende smerte fra ryggen til bena kan være forårsaket av et trykk mot en nerverot i ryggkanalen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg