torsdag 22. august 2019

Førstegangsfødende fødsel

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Hos førstegangsfødende er den totale varighet nå gjennomsnittlig åtte timer etter at latensfasen (se nedenfor) er over, hos flergangsfødende ½ time. Variasjonen er imidlertid stor. Når en fødsel går svært raskt, kalles den en styrtfødsel.

For førstegangsfødende varer fødselen gjennomsnittlig timer, men det kan selvsagt ta både lenger og kortere tid. For gravide som har født tidligere varer fødselen gjennomsnittlig rundt timer, forteller hun. Det er mange faktorer som spiller inn på hvor lang tid fødselen tar.


Det er ofte arv som bestemmer når man føder, så de fleste kan spørre sin mor om hvordan fødselen (e) hennes forløp, og få en pekepinn på hvordan deres egen blir. Jeg fødte dager over termin, fødselen tok ca timer. Min mor fødte også noen dager over termin, og hadde en rask og grei fødsel. Kvinden presser aktivt under veerne. Denne periode strækker sig fra barnets fødsel til moderkagen er født.


For de aller fleste gravide er riene den virkelige starten på fødselen.

For selv om vannet har gått og du kanskje er på vei til sykehuset, er ikke kvinnen i fødsel før riene begynner, forteller jordmødrene Foreldre. Foreldrepenger skal sikre deg inntekt når du ha foreldrepermisjon. Hvis du ikke hatt inntekt, kan du få en engangssum isteden. Vanlig oppholdstid på barselavdelingen etter en fødsel er mange steder timer for førstegangsfødende og timer for flergangsfødende.


Renselse og etterrier. De første dagene etter fødselen er det vanlig å blø som ved en kraftig menstruasjon, og det er vanlig at det følger med en del blodklumper. Hovedårsaken til overflytting fra hjemmet til sykehus er langsom fremgang i fødselen.


Risiko for uventede komplikasjoner er større for førstegangsfødende kvinner, enn for kvinner som tidligere har hatt ukompliserte fødsler. Jordmor bør orientere deg om hvordan sikkerhet og førstehjelp ivaretas ved planlagt hjemmefødsel. Når vi set i gang fødselen , ønsker vi å framskunde fødselen før kroppen sjølv er klar for dette. Om din fødsel blir sett i gang, bør du innstille deg på at det kan ta tid før fødselsriene startar og du føder. Dersom du ikke har rett på foreldrepenger, får du engangsstønad ved fødsel eller adopsjon.


Hvor lang tid varer en fødsel ? Hver fødsel er like unik som barnet den produserer. Hos omtrent en tredel av norske fødende er det langsom fremgang av fødselen , og nesten like mange får ristimulering. Fødselens tre faser. Formålet med denne studien var å gjøre en gjennomgang av lærebøker, retningslinjer og vitenskapelige artikler for å undersøke hvordan fødselens åpnings- og utdrivningsfase defineres og hvordan fødselsvarigheten beskrives. Førstegangsfødende er blitt seks år eldre.


Hvis du er førstegangsfødende og barnet er stort, klippes det også for å hindre at du ikke skal revne ned til endetarmen.

Ved enkelte fødsler klipper man alltid. Det er hvis barnet ligger i seteleie, eller hvis barnet må hjelpes ut med sugekopp eller tang. Når hodet står innstilt i bekkeninngangen er det ikke bevegelig.


Kvinnene som tilbys vaginal seteforløsning i Sverige, er de kvinnene som selv ønsker det, og som ikke har noen risikofaktorer. Det er vanligere at de som velger vaginal forløsning, ikke er førstegangsfødende , men har født vaginalt tidligere, sier Petterson. I Region Sjælland var de førstegangsfødende kvinder eksempelvis i gennemsnit 2år, mens de i Region Hovedstaden var 3år.


Vi føder flere børn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg