onsdag 28. august 2019

Registrere faddere

Registrere faddere

Faddere registreres med navn, men fødselsnummeret registreres ikke. Det vil ikke være mulig, ved hjelp av fødselsnumre, å opprette et samlet register over alle faddere. Ved dåp av voksne registreres ikke navn og fødselsnummer på foreldre.


Registrere faddere

Du kan endre og registrere nye opplysninger om deg selv i Folkeregisteret. Det er viktig at opplysningene i Folkeregisteret er riktige. Opplysningene brukes av mange blant annet til å sende brev, gi korrekte ytelser og gi fradrag på skatten din. Kirkene i Skien har elektronisk dåpspåmelding. Her finner man oversikt over aktuelle datoer i de ulike kirkene.


Dere kan selv registrere forespørsel om dåp på ønsket gudstjeneste. Man kan fritt velg hvilken kirke man ønsker å ha dåpen i, men det er menigheten på bostedet som har ansvar for samtale og senere oppfølging. Har nylig startet med å registrere fødte og døpte i ei kirkebok med programmet Augustus 2. Jeg vet jo ikke hva.


Registrere faddere

Ditt nye fadderbarn trenger deg. Hvert år er det mange faddere som besøker fadderbarnet sitt. For mange er dette en opplevelse for livet.


Husk at dette må organiseres gjennom Plan International Norge. Selve besøket varer én dag, og en representant fra det lokale Plankontoret er med deg. Vurderer du å besøke fadderbarnet ditt?


Vil du la barnet ditt bli døpt? Eller vil du bli døpt selv? Dåpen er et tegn på Guds kjærlighet til alle mennesker, og en gave som det bare er å ta imot, uansett når i livet vi døpes. Dersom du skal drive et selskap i Norge, må du registrere selskapet ditt, rapportere ansatte, innbetale skatt, levere skattemeldingen og motta et skatteoppgjør.


Navn og studieprogram er hensiktsmessig å registrere fordi man kan plassere fadderen og få oversikt over hvor mange faddere man har registrert på hvert studieprogram. Målet er å bidra til at studiestart i august blir en fin opplevelse for studenter, faddere og byens øvrige innbyggere. Epostadresse er fornuftig fordi det erfaringsmessig er lurt å ha en mulighet for masseutsendelse av informasjon.


For faddere gjelder at det må være minst to (som også er til stede under dåpen). Som maksimum antall faddere anbefaler vi seks. Alle faddere må være minst år gamle (eller ha begynt med konfirmantundervisning), og de må være medlem, enten av Den norske kirke eller av et annet kristent trossamfunn som ikke forkaster barnedåp.


Fadderne velger selv hvor mye de ønsker å støtte sitt dyr med men minimumsbeløpet er kr. Når du melder deg inn vil du motta informasjon pr post samt betalingsinformasjon. Hver høst står engasjerte faddere klar til å ta imot nye studenter når studieåret sparkes i gang med fadderuka i midten av august.


Fadderne gjør sitt beste for at du som ny student skal få et nettverk og bli kjent med byen, studiemiljøet og studenttilværelsen. Her kan du registrere deg for skattefradrag. Dersom du ønsker å endre kontonummer for AvtaleGiroen på din fastgiveravtale må du sørge for at AvtaleGiroen på din gamle konto er avsluttet. Deretter kan du i din nye nettbank opprette ny AvtaleGiro.


Har aldri betalt eller kjøpt noe til faddere. De ser på det som en ære, og få være faddere. Ingen andre i familien min heller som har gjort det Faddere , gudmødre osv. Har flere ganger kommet over at faddere kan være angitt som f. Ane og Berit Larsdøttre, eller John og Anders Nilssønner.


Registrere faddere

Dette er kanskje flisespikkeri, men jeg lurer på hva som blir beste måte å regis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg