onsdag 21. august 2019

Kyllingfilet i stekepose

Usikker på hva du skal ha til middag? Finn inspirasjon og tips her. Saftig kylling på en seng med grillede marinerte grønnsaker og ricottaost. Her er tipsene som gjør at du får saftig og perfekt stekt kyllingfilet - enten du bruker ovn eller stekepanne.


Kyllingfilet i stekepose

Det er det magreste kjøttet vi har, samtidig som det er fullt av sunne proteiner. Kylling er verdens mest brukte kjøtt. I tillegg er det også mat som er enkel å tilberede på kort tid. Det er ikke nødvendig med stekepose når du steker på 1grader, som er den temperaturen vi anbefaler for de aller fleste retter.


Maten blir ikke saftigere eller mørere ved bruk av stekepose. Problemet er at overstekt kyllingfilet blir ganske tørr, og det er ikke så fristende. Vi har tidligere vist hvordan du steker kyllingfilet saftig i stekepannen.


Det er ikke vanskelig, men det er noen triks du bør lære deg - her finner du dem. Min mor var nettopp i fredagsmøte med de andre damene i vinklubb. Der hadde de fått servert fylt kyllingfilet. Hva den var fylt med er hun ikke sikker på.


En eller annen ost trodde hun. Men at det var veldig godt var hun helt sikker på. Det som var det geniale med dette var at det var laget i en stekepose i stekeovnen. Kalkun kan gjerne stekes i stekepose , enten det er hel kalkun, kalkunbryst elller kalkunfilet.


Dette er fremgangsmåten for kalkunfilet. Skal du ha saftig kylling anbefaler jeg å steke en hel kylling, med skinn, i en leirgryte. Skal du absolutt ha disse hersens masseproduserte filletene er stekepose et tips. Les steke- og koketips for kylling. Se hvordan du steker hel kylling, kyllinglår, varmer opp grillet kylling og steker kyllingfilet i ovn og i panne.


Det er helt trygt å steke ved lav temperatur så lenge fuglen er gjennomstekt når du er ferdig (grader). Stekepose er undervurdert! Men jeg bruker økologisk kylling av god kvalitet, og da er jeg ikke så bekymra for dette. Vil gjerne prøve en variant og steke dem i ovnen, og har lyst til å prøve å surre spekeskine rundt før det stekes.


Kyllingfilet i stekepose

Snakka med noen som hadde gjort det, og det ble visst sååå godt. Mitt spørsmål er altså: Hvordan ste. For å få saftig kalkunfilet er det mange som sverger til stekepose , og det kan du gjerne gjøre, men det er slett ikke nødvendig! God tid og lav steketemperatur gir deg det aller beste resultatet. Vi nordmenn elsker hvitt kjøtt generelt, og kyllingfilet spesielt.


Det magre kjøttet egner seg perfekt om du skal dele det opp og trekke i supper eller wokke i gryter, men vil du steke fileten. Slik steker du kyllingfilet i ovnen. Prisen har også gått ned.


Kyllingfilet i stekepose

Mariner filetene med krydder du liker. Jeg er personlig svak for paprikapulver på kylling. Så lenge du holder temperaturen i ovnen på 2grader eller mindre, og IKKE bruker varmluft så skal det en del til før kyllingfileten blir tørr (steker aldri i panna lenger, liker ikke den overtørre steikeskorpa kyllingkjøtt får).


Faktisk så spiser nordmenn mer enn kilo kylling hver i året. Smør blandingen godt inn i kyllingene og legg dem i en stekepose. Posen lukkes godt, og det klippes et lite hull i det ene hjørnet av posen. Plasser posen på en stekeplate, og pass på at hullet vender oppover, slik at stekesaft ikke vil renne ut.


Kyllingfilet i stekepose

Bakes i ovnen i min. Selv om kyllingfilét er veldig populært og anvendelig, er det en råvare du må behandle med forsiktighet. Rå kylling blir lett en bakteriebombe, og mens du godt kan spise oksekjøtt som ikke er gjennomstekt, må kyllingen ikke være rosa inni (det samme gjelder svinekjøtt). Bruker du en stekepose slipper du å søle til den ildfaste formen. Bun kyllinglårene kjapt i en stekepanne på begge sider i litt smør eller olje.


Krydre lårene og legg dem i stekposen. Legg stekeposen i en ildfast form, og klipp noen små hull på toppen slik at den ikke sprenges.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg