mandag 26. august 2019

Tørr hud hender

Frisk og glatt hud – uten parabener. De originale maskene fra Decrusto får du kjøpt her. Dyptrensende maske! Passer for tørr til normal hud. Fri frakt over 499kr.

Autorisert forhandler. Riktige produkter for din hud - unik hudtest som gir deg tilpassede anbefalinger. Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Når vinteren nærmer seg og luften blir tørrere, blir også huden din tørr og dehydrert.


En ansiktsmaske hjelper deg mer å bevare gløden i huden. Noen mennesker er mer utsatt for å få tørr hud , og dette avhenger av mange faktorer - blant annet miljø og hva man utsetter huden for, livsstil, alder og genetikk, opplyser Linn Landrø, hudlege ved Oslo Hudlegesenter, til Lommelegen. Et annet vanlig problem når det gjelder tørre hender og krem, er at man ikke bruker nok krem når man smører seg.


Mange bruker for lite salve, kanskje fordi de er vant til at huden er tørr , eller fordi det er upraktisk å bruke fete, klissete salver.

Man bør generelt smøre rikelig med salve, etter ditt eget behov, sier Dinparvar. Mange opplever å få tørre hender om vinteren, dette skyldes hovedsakelig at fuktigheten som er bundet i huden på hendene fordamper lettere pga. I denne saken omtales symptomer og tegn på tørr hud , årsaker til vanlig tørr hud samt behandlingen for dette, og også noen hudlidelser som sekundært kan føre til tørr hud. Tørre hender er plagsomt og kan føre til sprekker og sår som gjør vondt. TØRRE HENDER : Har tørr hud på knokene.


Du kan også ha arvet din tørre hodebunn. Noen har kun tørr hud i hodebunnen, gjerne medfødt. Ettersom vi blir eldre tørres huden ut generelt, og også hodebunnen rammes. En hudtilstan ikke nødvendigvis en hudsykdom, karakterisert ved flassende, eventuelt rø irritert og kløende hud.


Tørr hud Hva er tørr hud (xerosis)? Problemet er som regel størst på høsten og om vinteren. Hvordan oppstår tørr hud ? Bruk håndkrem også i perioder du ikke er så tørr på hendene. Går du lenge med tørre hender , nedsettes hudens motstandskraft og hendene kan bli svært tørre med sprekker og sår.


Tørr , kløende hud over hele kroppen kan skyldes tørr hud , eksem, elveblest, kontakteksem - eller underliggende indemedisinske årsaker. Lokalisert kløe kan skyldes insektbitt, hudinfeksjoner, allergi.

De fleste tilfeller av kløende hud kan behandles med medisiner. Rifter og sår på hendene kan skyldes en skade, eller rett og slett tørr hud som over tid blir tykkere og sprekker opp. Normalt er hendene våre spesielt tilpasset å kunne tåle daglig slitasje, men utsettes de hyppig for kjemikalier, smuss, såper og vann vil hudens motstandskraft bli redusert. Finn en god fuktighetskrem for hendene og bruk denne daglig.


Med en gang du merker at huden begynner å bli tørr , må du smøre deg. Det kan være lurt å alltid ha med håndkrem i vesken eller i sekken. Ved god rutine kan det hende hendene holder seg fuktige og at huden unngår å bli irritert. Det finnes gode salver mot tørr , hard og sprukket hud.


Det kan også være lurt å pakke føttene inn i plast om natten. Det mener vår hudekspert Elisabeth Søyland. Eksem er en gruppe hudsykdommer med ulike årsaker. Fellesnevneren er at det oppstår betennelsestilstander i huden. Mange vil oppleve en forverring av eksem når huden blir tørr.


Det viktigste symptomet på tørr hud er kløe. Ved undersøkelse av huden ser man ofte områder med rødhet, ru hud og skjelling. Disse forandringene er spesielt vanlig på leggene og underarmene.


Tørr og rød hud er de vanligste kjennetegnene på eksem. Huden kan klø og flasse. Man kan også få små blemmer og knupper som kan sprekke og væske.


I noen tilfeller kan eksemet være fortykket. Om eksemet blir verre og man har klødd mye, kan huden bli grovere og verke, og man kan få sprekker og tykke sårskorper. Når temperaturen kryper nedover mot null, gruer mange seg til det som skal komme: Tørr og flisete hud og åpne sprekker på hender og føtter. Ved eksemer er huden tørr , rø flassende og med opptreden av små væskeblærer i overhuden.


Et akutt eksem er væskende og delvis dekket av skorper, som dannes ved at vesiklene brister og den fuktige overflaten størkner. Et kronisk eksem er preget av tørr , skjellende og fortykket hud som har tendens til å sprekke. Vanlige områder for soppinfeksjon er føtter, negler, hender , hodebunn og skrittet.


Sopp ellers på kroppen blir gjerne kalt for ringorm”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg