fredag 2. august 2019

Grønt snørr barn

Deretter blir det grønt , før man igjen blir frisk. Dette gjelder uansett om det er en bakterie eller et virus som er årsaken til infeksjonen, sier Løge. Les også: Dette er antibiotikabehandling. Kraftig purulent (pussholdig, gult eller grønt ) sekret fra nesen som varer i over to uker - Smerter i bihuler med feber og purulent snørr - Ensidig (mest på den ene siden) purulent snørr. Blankt og fargeløst snørr er ok, gult og grønt snørr tyder på virus- eller bakterieinfeksjon.


Kroppen har sendt hvite blodlegemer til slimhinnen i nesa for å slåss mot infeksjon, og snørret får farge deretter. Så i en tråd nedenunder at barna ikke bør gå i barnehagen hvis de har grønt eller gult snørr. Hvorfor det egentlig?


Skjønner jo at slim fra halsen ikke bør være farget, da det tyder på infeksjon i luftveiene, men hva med nesen? Grønt snørr er en indikasjon på en forkjølelse, men det er ingen regel på at barna skal være hjemme på grunn av det. Enkelte barn har grønt snørr hele året. Derfor må vi slite med de vanlige symptomene som feber, vondt i kroppen, snørr , sår hals og eventuelt pustevansker de dagene som trengs til infeksjonen er utryddet av de naturlige kroppsfunksjonene.


Grønt , tykt snørr høres ut som en real bihuleinfeksjon! Ta deg en tur til legen og sjekk det ut. Hvis du kakker på beinene over og under øynene, gjør det vondt?


Det gjelder også for barn. Er det bihulene så trenger du antibiotika. Blankt snørr er ganske harmløst, men når det får grønnfarge så er det litt verre. Jeg har også hørt at grønt snørr kan være en mer alvorlig (bakterie-)infeksjon.


Hadde de skullet være hjemme fra skole og barnehage hver gang de hadde grønt snørr , hadde det blitt maaange dager hjemme. Snørr kan være skadelig dersom det innholder giftige partikler fra luften, men sjansene for dette er små. Magen er en tøffing. Ansiktsskjelettet har flere hulrom med åpning til nesen.


Disse er kledd med slimhinner på samme måte som nesen. Når man er forkjølet blir ofte slimhinnene betente både i nesen og i bihulene, og nesen reagerer med å produsere snørr. Utseendet til tykt grønt slim indikerer en bakteriell infeksjon, som utvikler seg i bihulene.


For å bli kvitt ubehagelige sekret av barn foreskrevet øyedråper med antimikrobielle handling (Izofra, Polideksa). I brosjyren står det ikke et ord om grønt snørr. Den er derimot både klar og detaljert nok til å kunne være et nyttig redskap i hverdagen for alle med daglig omsorg for barn.


Vi gjengir derfor store deler av den som underartikler i lenkene til høyre. Snørr er i begynnelsen klart og kan gå over til tykt grønt snørr etter en tid. Ved kortvarig snørr uten påvirket almentilstand er det ingen grunn til å holde barnet borte fra barnehagen.


Gjøre selv – små barn lager mat! Barn som deltar i matlagingen, er ofte mer åpne for å smake på det de har vært med å skape. Noen ganger sitter det helt fast, andre ganger renner det som en foss.


Og enkelte hevder at det er sunt å spise snørr ! Saltvann er førstevalg til barn under år. Slimhinneavsvellende legemidler til barn under år anbefales kun hvis man først har forsøkt saltvann og barnet fremdeles er tett eller har vansker med å puste gjennom nesa. Antibiotika hjelper ikke på smertene, og i de aller fleste tilfeller blir barnet ikke fortere friskt. Antibiotika kan i tillegg gi ekstra plager for det syke barnet, for eksempel diaré og oppkast. Vi har 1 fornøydgaranti.


Se mer og kjøp online på XXL.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg