onsdag 14. august 2019

Eggerøre med eggeplommer

Eggerøre med eggeplommer

Prøv denne fantastiske gode, men enkle retten til middag i dag! Meksikansk frokost basert på eggerøre med chips, salsa, avocado og koriander. Det skal ikke mye til for å lage deilig eggerøre. Her får du oppskriften. Eggerøre er noe de fleste liker.


Eggerøre med eggeplommer

Enten det er til frokost, spekemat eller til et koldtbord. Når man lager eggerøre som tilbehør til koldtbord er det vanlig å beregne egg per porsjon. Poenget med vispingen er ikke bare å blande eggehviten og eggeplommen , det er også å vispe luft inn i røren. Lar du røra bli stående en stund før du har den i stekepanna, forsvinner luften, og du får en tung og kompakt eggerøre. Eggeplommer kan med fordel røres sammen og oppbevares i en liten plastboks med lokk.


Merk gjerne boksen med antall eggeplommer. Eggeplommene bør enten brukes i løpet av et døgn eller settes i fryseren. Kan jeg lage eggerøre eller omelett av bare eggeplommer ? Lage seinere, i påsken. Da er det lov med sånn kos.


Fant også en oppskrift på egge-plomme skum kake (fritt oversatt) som mange brukte til å bli kvitt eggeplommer etter å ha laget Angel food cake som jeg lagde i går. Skal ha gjester på lørdag så da blir det skumkake med is vedsiden av. Fryse eggeplommer er for kjedelig. Oppskrifter med eggeplommer - Mat og drikke. Det å fryse eggeplommer kan være litt vanskelig, det hender de klumper seg litt, eller blir geléaktige.


Du bør derfor røre dem lett. Et smart triks kan være å røre dem sammen med en klype salt eller sukker (husk å merke boksen du oppbevarer dem i med salt eller søtt). Det er onsdag og tid for Theas tips.


Eggerøre med eggeplommer

I dag skriver jeg om noe jeg tror de alle fleste kan bli flinkere til, inkludert meg selv. For eksempel når jeg lager is, tar jeg alltid vare på eggehvitene og setter de pent inn i kjøleskapet. Ramsay gjør det på, har jeg ikke sans for. Det blir fin eggerøre av dette.


Og jeg synes det er unødvendig å putte smør i røra. Dessuten tror jeg ikke på at det skjer noe sesielt med eggeblandingen om man salter med en gang. Tilsett biter med spekeskine som du har vannet ut en smule, tilsett hakket gressløk eller purre, samt krydre røra lett med kvernet pepper og hva du ellers måtte like. Topp med ost, og steik først på svak varme i en dyp stekepanne med lokk, før du mot slutten tar av lokket og stapper hele greia i stekeoven for å få osten lett gyllen.


Visp eggene sammen med vann, gressløk og litt salt. Smelt smøret i stekepannen og slå i eggerøren. La den stivne på svak varme mens du rører forsiktig mot bunnen av pannen. Flere fristende eggeretter.


Gode pannekakeoppskrfiter finner du her. Migas er kremet eggerøre toppet med chips, salsa, avocado og koriander. Eggeplomme har imidlertid vist seg å ha positive effekter på helsen vår, og forbruk er gunstig.


Eggerøre med eggeplommer

Nedenfor skal vi fortelle deg alt om fordelene med eggeplomme. Fordelene med eggeplomme. Ja, men det er et par ting du bør passe på. DinSide: En rekke oppskrifter ber om bare eggehviter eller bare eggeplommer.


Hva gjør du med det som er til overs? Ha melk i en tykkbunnet kasserolle. Ta opp vaniljestangen. Pisk eggeplommer og sukker til en luftig tykk masse. Hele egg kan ikke fryses – da vil skallet sprekke.


Men sammenvispede egg, ren eggehvite og rene eggeplommer kan fint fryses. Kokte erter, bønner og linser kan også fryses, gjerne i porsjonsposer. Det norske opplysningskontoret for egg hadde ingen klare råd for akkurat når det er greit med eggeplomme. De påpekte at barn kan ha eggeallergi, men at dette oftest gjelder eggehviten. Prøv dere fram forsiktig i begynnelsen, som ved alt annet :-) Eggeplommeomelett eller eggerøre er alternativer til bløtkokt eggeplomme.


Med en gang eggene har lagt seg på bånn av kjelen vil noe av hviten spre seg litt - prøv nå å bevege hviten forsiktig ved å dytte den mot eggets senter slik at den foresegler eggeplommen. Følg posjeringen med argusøyne. Antatt koketid er 3-minutter, men løft egget opp og kjenn etter.


Eggehviten skal være fast, eggeplommen myk. Behovet for slik utredning må vurderes i forhold til i hvilken grad de tilhører en av risikogruppene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg