mandag 20. februar 2017

Feriepenger nav 2018

En oversiktlig og enkel forklaring av feriepenger , dine rettigheter og krav. Hvor mange prosent av lønnen beregnes feriepenger av? Foreslår nye endringer. Jobbsikkerhet og lønnsvekst. DU et Supergavekort på 7kroner.


Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.

Nav understreker og at retten til ferietillegg av sykepenger til arbeidsledige som mottar dagpenger ble opphevet 1. Så fort du har fått desemberlønna på konto, kan du med andre ord regne ut hvor mye du får i feriepenger den påfølgende sommeren. Innloggede tjenester. Du kan logge på NAVs tjenester med ulikt sikkerhetsnivå.


Med MinID kan du sende meldekort, bruke arbeidstjenestene, sjekke utbetalinger m. Med BankI BankID på mobil, Buypass eller Commfides kan du i tillegg søke om ytelser, skrive til NAV og motta meldinger fra NAV. Med noen ytelser fra Nav , følger det også med feriepenger. Din Side har laget en oversikt over hvilke ytelser som gir krav til feriepenger.

Feriepenger utgjør 1prosent av beløpene du har. NAV dekker feriepenger med 1prosent. For de som fylte år i løpet av fjoråret, er satsen 1prosent.


Det er i utgangspunktet NAV som utbetaler disse feriepengene. Men mange arbeidsgivere forskutterer disse pengene til deg som arbeidstaker, og får penger refundert fra NAV. Hvis ikke kan du lese mer i dette blogginnlegget om beregning av feriepenger. En arbeidstaker som ikke var ansatt året før, vil ha rett til ferie, men da uten feriepenger fra nåværende arbeidsgiver.


Som arbeidsgiver må du beregne og sette av feriepenger av lønn i regnskapet ditt. Ikke alle utbetalinger inngår i beregningen. Det skal for eksempel ikke beregnes feriepenger av utbetalinger som gjelder reiseutgifter, losji, feriepenger som er utbetalt i opptjeningsåret, eller andel av nettoutbytte.


Det skal beregnes feriepenger av bonus og provisjonsbasert lønn når dette vederlaget er et resultat av personlig. NAV utbetaler ikke sykepenger for et sykepengegrunnlag som overstiger ganger folketrygdens grunnbeløp (G). Sykepenger fra folketrygden kan gi rett til feriepenger. Du får bare feriepenger for de første sykepengedagene i opptjeningsåret. Her finner du dine utbetalinger fra NAV , utbetalingsdatoer m. SVAR: Hei og takk for at du skriver til oss Når du mottar arbeidsavklaringspenger får du ikke utbetalt feriepenger på dette.


Legger med en link til nav.

Se under hvor mye sykepenger du får fra Nav. I den måneden du får feriepenger , blir det ikke utbetalt lønn. Det gis feriepenger på dagpenger når du har mottatt dette i mer enn åtte uker i løpet av kalenderåret.


NAV Noen av ytelsene fra NAV gir rett til feriepenger for arbeidstakere. Ferie, ferieavvikling og feriepenger. Alle som utfører arbeid i annens tjeneste har krav på ferie, og alle har plikt til å ta ferie. Det er vanligvis arbeidsgiver som fastsetter ferien innenfor de rammer ferieloven setter for plassering av ferien.


For arbeidstakere på skip eller grupper av disse fastsetter Kongen ved forskrift de nærmere regler som er nødvendige på grunn av forholdene i sjøfarten. Forskriften kan fravike reglene i loven her, likevel ikke § nr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg