mandag 27. februar 2017

Eplekake med eggedosis

En saftig eplekake er noe som blir tatt godt imot blant både store og små. Saftig gulrotkake i langpannekake. Det er sesong for blåbær. Prøv vår deilige oppskrift i dag.


Den perfekte sjokoladekaken.

Se oppskriften her. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland smør og melk i eggedosisen. Legg eplebåtene i, og dryss kanel og sukker over. Kjenn med en pinne om den er stekt.


Smelt smøret, avkjøl noe og bland det i eggedosisen. Rør forsiktig inn mel, bakepulver og nøtter. Deigen helles over i smurt kake form.

Skrell eplene og skjær de i båter. Putt eplebåtene oppi kakerøren. Strø over sukker og kanel. Stekes ved 1grader i minutter på nederste rille. Visp sukker og egg til eggedosis.


Rør inn smeltet smør og matfløte. Tradisjonell eplekake med kaneldryss. Mål opp eggmengde og mål så opp tilsvarende mengde sukker og mel i like store kopper eller glass.


Hell den i 4-serveringsglass og server med det samme. Begynn med å skrelle eplene og kutt de i mellomstore biter. Spar eventuelt et eple til å skjære i fine båter dersom du vil ha mønster på toppen. Skrap ut frøene av vaniljestangen, og pisk så egg, frøene fra vaniljestangen, brunt sukker og hvitt sukker til eggedosis. Eplekake og vaniljekrem er en suveren kombinasjon!


Denne kaken er klassisk, men likevel spennende og utrolig god på smak! Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.

Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Restene kan du fryse, så har du deilig fersk kake å by på når du plutselig får gjester. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det inn i eggedosisen. Ha oppi melk, bakepulver og hvetemel 6. Hell røren i en springform (- 24cm) kledd med bakepapir.


Spe i smøret, mens man rører om 7. Vend i eplene i røra med en slikkepott 8. Ha røra over i ei smurt langpanne (eller bruk bakepapir) 9. La kaken hvile ca min før. Kok opp melk og smør og rør det varmt i eggedosisen. Skjær dem i båter og legg dem oppå kaka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg