onsdag 1. februar 2017

Alkohol amming pumping

Nyere litteraturgjennomgang av forskning på alkohol og amming viser at det ikke er påvist at det er skadelig for barnet om mor drikker litt alkohol av og til. Norske myndigheter baserer likevel sine anbefalinger på et føre-var-prinsipp, fordi vi ikke vet hvor lite som skal til før barn tar skade av alkohol. Amming og alkohol — myndighetens anbefalinger. Nyfødte barn er umodne, med minimal evne til å bryte ned selv små mengder alkohol.


Du bør unngå alkohol i de første seks ukene etter fødselen, og begrense alkoholinntaket i månedene etterpå.

Det er lite sannsynlig at et lavt inntak av alkohol - tilsvarende ett glass vin eller øl av og til, kan skade barnet. Ifølge Nasjonalt kompetansesenter for amming kan spedbarnet, i tilfeller der mor har inntatt store mengder alkohol , bli alkoholforgiftet. Dette kan føre til at barnet blir sløvt og påvirket i flere døgn. Ammende bør være forsiktige med alkohol også senere i ammeperioden. Spedbarnets lever bryter senere ned alkoholen enn hos en voksen person, og barnets hjerne er de tre første månedene spesielt sårbar, sier hun.


Tine Greve, jordmor og rådgiver ved Nasjonal kompetansetjeneste for amming , anbefaler å vente med amming tre timer etter en enhet alkohol , enten det er vin eller øl. Hvordan foregår pumping av alkohol ?

På den måten er det meningen å ta ut den alkoholen som ennå ikke har nådd blodbanen. Noen ganger er det praktisk å pumpe melk for å gi barnet melka på andre måter enn fra brystet. Da melder det seg ofte mange spørsmål.


Du kan sannsynligvis finne svar på det meste av det du lurer på ved å se gjennom disse artiklene. Pumping av morsmelk. Noen pumper seg fordi barnet er født for tidlig, er sugesvakt eller ikke greier å ta brystet.


Andre pumper fordi de skal være borte fra barnet, eller fordi de har sår eller smerter som gjør ammingen vanskelig. Det er ikke bevist at amming fører til hull i tennene, men morsmelk inneholder melkesukker, og når barnet har fått tenner, er det lurt å være nøye med tannpuss. Om nettene reduseres spyttproduksjonen som beskytter tennene.


Derfor bør dere unngå å amme ofte eller gi melk på flaske om natten etter ettårsalder. Vi gir gratis informasjon, veiledning og støtte ved spørsmål omkring amming og morsmelk. Det er helt trygt å amme etter å ha drukket alkohol. Etter at man har drukket bør man vente litt med å amme.


Wold mener at myndighetenes anbefalinger om amming og alkohol ikke er basert på vitenskap, men er moraliserende. De første ukene har babyen svak leverfunksjon, og klarer ikke å bryte ned selv små mengder alkohol , sier Nylander. For noen år siden kom det nye nasjonale retningslinjer på området, og Nylander var med på å utforme dem på vegne av Nasjonal kompetansetjeneste for amming.

Avdelingsdirektøren Henriette Øien påpeker at selv små mengder alkohol kan forstyrre barnets søvn. Her finner du informasjon om vanlige utfordringer, og hvilke løsninger som finnes. Alkohol gir oss - i likhet med protein, karbohydrater og fett - energi, men det gir oss ikke næring. Det tilfører såkalte tomme kalorier (syv per gram alkohol ), og det kan sabotere både trening og inntak av nødvendige næringsstoffer.


Når du inntar alkohol , prioriterer kroppen å forbrenne alkoholen. Hndmelking pumping etter amming dersom ikke barnet suger brystet mykt. Mange har gjort dette med gode resultat.


Morsmelk, amming og pumping.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg