mandag 27. februar 2017

Prolaps rygg smertestillende

Behandling med smertestillende medikamenter. Ved svært intense og akutte smerter i forbindelse med prolaps i ryggen vil lege skrive ut smertestillende medisiner, men disse skal normalt kun benyttes over en kort periode til de verste smertene har gitt seg. Vanlige smertestillende kan kjøpes på apotek eller i butikk. Pasienter med hjerteproblemer frarådes diklofenak. Har du kraftige smerter kan paracetamol gis i kombinasjon med et reseptbelagt legemiddel, som for eksempel kodein.


Smertestillende legemidler som paracetamol kan hjelpe på kort sikt. Det er derfor ikke rent sjeldent at effekten blir dårligere og man trenger høyere doser for å oppnå samme smertestillende virkning. Jeg tror ikke dette har med allergi å gjøre. Slik du beskriver ditt regime med smertestillende kan det være hensiktsmessig å vurdere nytt opplegg.


Sykdommen er meget sjelden hos barn og unge mennesker. Det rammer menn litt hyppigere enn kvinner. Vekten synes ikke å ha noen særlig betydning. Lyrica er antidepressiva som noen med kronisk smerter type fibromyalgi etc får.


Det hjelper ikke mot prolaps og andre slike smerter. Hjelper Forsåvidt lite ved smerte generelt. Annet virkestoff enn palargin forte.


Men vit det at denne medisinen er meget mye mer avhengighetsskapende enn palargin forte. Noen som har noen tips, både til smertestillende og annet som kan hjelpe? Dessuten - kan man ta kontakt med legevakta når det gjelder ufarlige ryggsmerter, for tips om smertestillende ? Regner med det bare er muskulært, så trenger egentlig ingen legesjekk.


Prolaps i ryggen er for mange assosiert med uhelbredelige smerter og utsikter til et liv der ryggen er ødelagt for alltid. Dette er forøvrig ikke sant. Hvilke smertestillende er egentlig best mot ryggsmerter? En ny studie viser at det smertestillende legemidlet ibux ikke har noen særlig virkning på ryggsmerter.


For et par år siden konkluderte Den Norske Legeforening med at heller ikke paracetamol hjelper mot vond rygg. Raskt økende lammelser og vedvarende sterke smerter som krever smertestillende midler i narkotika-gruppen (opiater), tilsier rask operasjon. I svært sjeldne tilfeller kan et prolaps trykke på de nervegrenene som går fra ryggmargen til urinblæra (Cauda Equina). De vanligste årsakene er smerter fra muskler eller ligamenter. Smertene kan også komme fra fasettled prolaps , annen skade i en mellomvirvelskive eller trang nerverotkanal.


Undersøkelser viser at jo raskere du kommer tilbake i bevegelse og opptar normal aktivitet, desto raskere blir du smertefri. Du kan ha nytte av smertestillende og betennelsesdempende medikamenter for å lindre smerter i akuttfasen. Hvis ikke dette hjelper mot dine akutte ryggsmerter kan det være lurt å besøke en kiropraktor. Finn riktige øvelser for trening med prolaps.


Finnes det noe smertestillende som hjelper på ryggsmerter? De aller fleste med prolaps i ryggen blir friske over tid. I perioden når man sliter med mye smerter er det vanlig å bruke smertestillende eller betennelsesdempende medikamenter.


Det er vanlig at denne lidelsen gir mest symptomer når man sitter lenge, mens normale aktiviteter kan redusere ryggsmertene. Med dette sykdomsbildet, er det naturlig at behandlingen av prolaps først og fremst skal være symptomlindring. Avlastning av ryggen og tilpasning av aktivitetsnivå er som regel viktig.


Smertemedisiner kan være til god hjelp, men man må være oppmerksom på den potensielt avhengighetsdannende effekten av sterke smertestillende. Høye doser med paracetamol kan gi leverskade, og du bør derfor ikke innta mer enn anbefalt dose. Hatt problemer med vond rygg og smerter helt ned til tærne. Hatt til og fra store smerter siden mars. Var hos legen og de så prolaps og isjas nærve i klem.


De sa bare gå masse turer og prøv fysioterapi. Har gått en del turer, men det har ikke hjulpet og er bare vondt og gå mye. Kjernematerialet kan derfor etter hvert bule- eller i noen tilfeller lekke ut.


Et prolaps kan forekomme hvor som helst i ryggsøylen, men er vanligst i deler av korsryggen. Man vet ikke helt sikkert hvorfor noen får en prolaps , men alder og genetikk spiller nok en viktig rolle. Fysisk aktivitet er også viktig i helbredelsesfasen da dette vil myke opp ledd og aktivisere rygg -og magemuskulaturen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg