mandag 6. februar 2017

Grønnsåpe mot maur

Vi fjerner maur raskt og effektivt. Kontakt oss for profesjonell hjelp. Kjøp skadedyrsprodukter her! De beste midlene mot insekter, mus og edderkopper. Sort sortemang av middler og produkter, både for å bli kvitt og videre beskyttelse.


Her får du den etterspurte og miljøvennlige oppskriften på et effektivt middel mot bladlus. Og hjelpen finner du i kjøkkenskapet ditt. Har du fått maur i huset anbefaler vi profesjonell hjelp. Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon. Gå til vår kontaktside.


Hvis du vil forsøke selv først kan du gå til vår - skadedyrshop. En del opplever at ikke bare lus, men også maur tar seg til rette på trærne i hagen. Maur har en tendens til å vandre opp og ned på trestammen. Maur er en indikasjon på at du kan ha lus. Maurene liker det søte honningdugget som lusene lager og beskytter lusene fra deres naturlige fiender.


Bakepulver: Bakepulver hjelper mot maur som har inntatt blomsterbedene eller terrassen din. Bland ut grønnsåpe i vann, og vask planten med dette. Vask planten i vann med en dråpe Zalo i. Matolje kveler insekter.


Sprøyt rødsprit på lusene. Plant blomkarse, tagetes, eller hvitløk der du ikke vil ha lus. Har du store kolonier av maur i hagen, bør du ta hånd om det før de blir et stort problem.


Du vil jo heller ikke ha skader på huset ditt. Arne Nese, teknisk sjef i Rentokil, har tidligere sagt til Dinside at du bør ta en kikk i hagen, skrape litt i bakken og vippe opp heller, for å se etter maur og egg. Kjerringråd mot lus.


Mange velger å dusje rosene med en blanding av grønnsåpevann eller neslevann. Du kan også spraye med blandinger av grønnsåpe , matolje, bakepulver, oppvaskmiddel, skummet melk, rødsprit, eplejuice eller avkok av rabarbara. Blandingene kan drepe bladlus, men sprøytingen må trolig gjentas for å ta knekken på alle. Maurmiddel eller maurgift legges ut på maurens sti eller områder der maur oppholder seg. Oppdager du maur i boligen din kan det være lurt å finne ut av hvordan mauren kommer seg inn før du går i gang med å spre maurgift over hele huset.


Dessuten har rosebladlusa inngått en allianse med mauren. Maur , som ikke sier nei takk til søtsaker, liker godt honningdugg og beskytter derfor bladlusa mot de naturlige fiendene. Ha is i magen - For å få bukt med rosebladlusa er det viktig at de naturlige fiendene skal trives i hagen.


For det første bør du oppbevare mat slik at de ikke har tilgang på så mye som en liten brødsmule. Og videre blir maurene riktig forvirret dersom du vasker med grønnsåpe på stiene deres. De etterlater seg nemlig en duft langs stien som andre maur benytter seg av på jakt etter mat.


Effektiv bekjempelse av skadedyr. Jeg fikk et tips på gartneriet mot lus som ligner på det som er lagt her, men litt anderledes. Grønnsåpe mot bladlus. Det skal hjelpe mot bladlusa å jevnlig vanne plantene med grønnsåpevann.


Du bør i tillegg daglig dusje plantene med like deler grønnsåpe og vann. Klima kan påvirke hvor lett sopp får fotfeste i bedet. Men noe kan du selv gjøre for å styrke overflaten mot soppvekst: 2gr grønnsåpe i liter vann gjør at soppen ikke fester seg så godt. Mauren tar stoffet (klebrig) med seg til tua, og bakepulveret gjør at mauren formelig eksploderer. Her kan du lese om bladlusas liv og levnet og hvordan du kan redusere problemet.


Det er ingen grunn til panikk. Men først litt lusefakta… Tar du en nøye titt ser du at det er en hel storfamilie som har slått seg til på planten din. Bland dl bakepulver, dl matolje, dl grønnsåpe og liter vann og dusj dette over de anngrepne plantene. Dersom du er plaget av bladlus på rosebuskene, kan du få bukt på problemet ved å grave ned bananskall ved røttene til rosene.


Gjenta behandlingen. Dette rådet skal også være effektivt mot maur , samt at det gir en god gjødslingseffekt. Maur så ut til å like seg der, har hørt at de melker bladlus.


Som sagt er jeg nybegynner med dette, og håper noen kan råde meg til hva jeg kan gjøre mot dette? Har hørt at man kan sette ut marihøner, men jeg fant ingen. Mener også å ha hørt om grønnsåpe eller brenneslevann? På hagesenteret foreslo de sprøyting? Racemosa skrev:Jeg har samme problemet i et ungt morelltre.


Resultatet er at det ikke bærer frukt - blir veldig hemmet av bladlusene. Derfor vil jeg stoppe dem helt. Jeg har fått et godt råd - å kjøpe grønnsåpe i gelèform - du vet de firkantete plastbegerene med grønnsåpe - og ringe hovedstammen på treet slik at maurene ikke kommer opp.


Dette kommer jeg til å gjøre nå på våren! Les også: Dette trenger grønne planter for å trives Ved hjelp av en dusj med grønnsåpevann fikk vi forhåpentligvis stoppet luseangrepet. Maur holder faktisk lus som husdyr som de melker, det er ganske fascinerende å tenke på.


Og marihønene spiser bladlus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg