onsdag 15. februar 2017

Gravid brus

Det viste seg at fødselsvekten økte med mors inntak av sukkerholdig brus dersom den gravide hadde svangerskapsdiabetes, mens for andre mødre var effekten motsatt. Begge deler kan være ugunstig. Store barn gir økt risiko for fødselskomplikasjoner og senere overvekt. Men barn med lav fødselsvekt er også utsatt for å utvikle fedme.


Hørt at brus er hovedgrunnen til at det blir født så mange store babyer de siste årene jeg.

Jeg drikker rikelig med vann, men har også noe annet i løpet av en dag - iste, juice, brus , smoothie og lignende. Drikker verken kaffe eller te selv, men kan ty til brus med koffein. I tillegg er det ganske mye sukker i en del typer juice, så det er faktisk ikke så stor forskjell på juice og brus som man skulle tro. Har du lyst på brus er det nok smartere å drikke en med vanlig sukker, men det aller smarteste er vel å drikke vann.


Det er mye du må passe på når du er gravid. Ikke får du spise upasteuriserte meieriprodukter, blodige biffer eller slukke tørsten med vin. Nå er det nok en matvare som gravide bør unngå, nemlig sukkerfri- brus.

Jeg og min beste venninne er nå gravide og på lørdag hadde vi en useriøs diskusjon angående hvilken brus som er best for fosteret. Jeg elsker Cola og hun elsker Cola Zero, og vi forsvarte da begge våre brussorter. Ikke det at brus er sunt for fosteret overhodet, men ville du drukket lett elle. Saft, brus og iste - Sukkerholdig yoghurt - Fet og salt snacks, som potetgull - Brus med kunstige søtstoffer.


Lakris i store mengder kan være skadelig for gravide og andre med høyt blodtrykk. Forskning har vist at stoffet glycyrrizin kan reduserer morkakens evne til å blokkere stresshormoner, noe som igjen kan skade fosteret. Begrens derfor inntaket av sukker i form av brus , saft og godteri og vær oppmerksom på sukkerinnholdet i frokostblandinger, kjeks og kaker. Gravide bør ikke spise mye lakris på grunn av skadelige effekter av glycyrrhizinsyre, et hormonforstyrrende stoff som finnes i lakrisplanten.


Les også: Uheldig om gravide rådes til å røyke. Kaffe i større mengder kan både gjøre kvinnen mindre fruktbar og mannens sædkvalitet dårligere. På tide å bytte til koffeinfri kaffe eller te? Pass på at også noen typer te, sjokolade og brus kan inneholder koffein. Klarer du å styre unna, øker du sjansene dine!


Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest.

Kjøp nå, test deg hjemme. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Om du är gravid eller ammar, tror att du kan vara gravid eller planerar att skaffa barn, rådfråga läkare eller apotekspersonal innan du använder detta läkemedel. Ranitidin passerar placentan.


Rådgör därför med läkare före användning av Inside Brus under graviditet. Det är möjligt att ett barn som ammas kan påverkas. Nei, det vil jeg ikke si.


Brus er i bunn og grunn ikke sunt, men skal du først drikke brus , kan du like gjerne velge sukkerfritt, for da slipper du store mengder sukker, sier Rosvoll. Følg med på tennene. Om man ser bort fra søtningsstoffene, er det derimot andre aspekter med lettbrus, og brus generelt, som ikke er bra. BRUS TIL BESVÆR: Det finnes.


Thórhallur Halldórsson ved Institutt for Fødevarer og Ernæring på Universitetet i Reykjavik har konkludert med at gravide bør holde seg langt unna lettbrus. Selv om testen viser at du ikke har diabetes type eller vil gravide som har en noe forhøyet blodsukkerverdi bli tilbudt henvisning til en sykehuspoliklinikk som behandler kvinner med diabetes i svangerskapet. Dette er fordi gravide i denne gruppen har en økt risiko for å utvikle svangerskapsdiabetes senere i svangerskapet.


Brus , saft og godteri er de største kildene til tilsatt sukker i kosten i alle aldersgrupper. De tilfører mye sukker og energi, men lite vitaminer og mineraler. Over halvparten av barn og unge, og om lag en av fem voksne, har et inntak av tilsatt sukker som er høyere enn anbefalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg