tirsdag 21. februar 2017

Når må hesten avlives

NÅR HESTEN DIN MÅ AVLIVES Som tidligere hesteeier og alltid hundeeier vet jeg at det å måtte avlive et kjært dyr er veldig tungt, uansett årsak. Bortsett fra de tilstandene som gjør at hesten må avlives så fort som mulig, f. Vi mottar med jevne mellomrom spørsmål i forkant av en avliving om hvorvidt dette dekkes av forsikringen. Noen ganger får vi på Agria spørsmål i forkant av avlivingen om livsforsikringen gir erstatning når hunden avlives. Vi kan gi beskjed på forhånd hvis vi får alle fakta om hundens helse skriftlig.


Dette gjøres til den organisasjonen hvor hesten er registrert.

Passet trenger ikke å sendes inn. Jeg kan desverre ikke hjelpe deg med dette uten å få mer informasjon om hesten din. Nå arbeider jeg i tillegg i smådyrpraksis og kan ikke nok om halthetsproblemer hos hest. Jeg anbefaler at du snakker med en hesteveterinær.


Bjerke spesialiserer seg på hest. Det finnes flere gode. Ofte er eierne usikre på hva som er riktig å gjøre. Fordi jeg ikke synes at de skal få styre hva jeg skal gjøre.


Hestekjøtt er en delikatesse, og når hesten uansett måtte avlives , syntes jeg det var greit å spise den, sier hun, og legger til at hun også har fått mange positive kommentarer, blant annet på en landbruksside.

Hva mener du om saken? En dag står du ovenfor den tøffe avgjørelsen: Når skal kjæledyret ditt få slippe å leve lenger? Diagnostiske bedøvelser som nerveblokker og leddbedøvelser benyttes for å bekrefte smerteområdet. Når smerte området er klart vil en videre utredning, behandlingsopplegg og videre plan for hesten diskuteres med eier slik at vi kommer frem til den mest optimale løsningen.


Blant annet kan du oppsøke noen på Bjerke Dyrehospital. Tenåringsjenta fra Grimstad gråt sine modige tårer da hesten hennes måtte avlives. Nå har krangelen om hvem som skal betale erstatningen på 130. Dersom disse opplysningene viser at hesten ikke kan brukes til mat, kan den ikke slaktes. Hesten må da avlives på annen måte.


Noen ganger oppdager slakteriet eller Mattilsynet ikke at hesten ikke kan brukes til mat før den er kommet inn på slakteriet. I disse tilfellene blir den avlivet der. Hvilke regler gjelder for hest som skal slaktes. Involver barna når kjæledyret må avlives.


Reportasjen: Når et kjæledyr dør, kan tomheten være overveldende for både voksne og barn. En undervurdert sorg, sier psykolog. Men når dyret bare blir et instrument, kan man like gjerne arrangere motorsykkelløp.


Hun er heller ikke enig i at alle hester med beinbrudd må avlives.

Risikoen for feil og mangler eller at hesten skulle omkomme eller blir så skadet at den må avlives , går over til kjøper når hestens siste bein forlater noen del av transportmiddelet. Forringelse går fra dette tidspunkt over fra selger til kjøper, som bør forsikre hesten fra denne dag. Den første var en teknisk feil. Men så skulle vi prøve en ny nå nylig.


Etter operasjonen fikk hesten så mye smerter at den måtte avlives , sier Dolvik. Når selger etter avtalen skal levere hesten til et sted valgt av kjøper, går risikoen for feil og mangler eller at hesten skulle omkomme eller bli skadet så den må avlives , over på kjøper når hestens siste bein forlater noen del av transportmiddelet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg