fredag 17. februar 2017

Hudpleie seboreisk eksem

Alltid fri frakt til noen av våre 2butikker, eller ved kjøp på over 500kr. Som medlem skjemmer vi deg bort med masse gode fordeler. Eleven is beauty– 30. Nyheter hver hverdag innen K-Beauty og fra klassiske varemerker.


Bestille Hudpleie fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, rask og enkel frakt. Gratis frakt fra 6kr. Man tror i dag at seboréisk eksem skyldes hudens reaksjon på en naturlig forekommende hudsopp (Malassezia). Sammenhengen med denne hudsoppen er usikker fordi det er mange som har samme hudsopp uten å ha seboreisk eksem.


Mikrobiell vekst i hudens talg er en faktor i utviklingen av seboreisk eksem. Høst og vinter forverres ofte eksemet, mens om sommeren kan det bedres. Ofte er mange i samme familie rammet. Typiske symptomer er flass i hodebunn, som er mest uttalt om vinteren.


Mange er også plaget med rød flassende hud rundt nesen, øyenbryn og noen ganger på brystkassen. Både flass og seboreisk eksem har uavklart etiologi, men skyldes kanskje en immunologisk reaksjon på gjærsoppen Malassezia, som er en del av normalfloraen. Seboré rammer hudområder med høy tetthet av talgkjertler (de seboreiske områdene). Forekommer hos 8– av befolkningen og i alle aldre. For mange er seboreisk eksem noe som kommer og går og man må ofte gjenta behandling når det blusser opp på ny.


Noen vil oppleve at det forverres av stress, antibiotikabehandling og om høsten og vinteren. Mange opplever også en bedring om sommeren. Lurer du på om du har seboreisk eksem ? Det finnes forskjellige varianter av eksem.


En variant kalles seboreisk eksem (sebore). Denne hudsykdommen oppstår som oftest i hudfolder, rundt munn og nese eller der det er hår, for eksempel i hodebunnen. Har du eksem på store deler av kroppen og kremene ikke virker, kan soppdrepende legemidler i tablettform ha effekt.


Behandlingen anbefales sjelden på grunn av alvorlige bivirkninger. Les mer hos Apotek 1. Dette forekommer i områder med større talgproduksjon og særlig hos de med fet hudtype. Barn har liten talgproduksjon og således sees dette hovedsakelig etter pubertet, eventuelt hos helt små babyer grunnet hormonpåvirkning fra mor. Flass i hodebunn er en variant av seboreisk eksem.


Seboreisk eksem er egentlig en overreaksjon på en overproduksjon av en normalt forekommende sopptype. Noen kaller det også talgflodseksem. Uttørring av huden må unngås, spesielt hos pasienter med atopisk hud. Etter all kontakt med fuktighet eller vann bør det brukes fet fuktighetskrem.


Lokale glukokortikoider. Bruk krem ved akutte, væskende eksemer og salve ved tørre og kroniske eksemer. På hendene kan et potent preparat brukes, vanligvis gruppe III eller IV. Seborroisk eksem , også kaldt flasseksem, forekommer hos 5- av alle voksne.


Hudpleie seboreisk eksem

Det er en kronisk hudsykdom i hodebunn og ansikt, og symptomene kan som regel lindres med behandling. Jeg går ut i fra at du mener sebore? Dersom plagene øker på er det imidlertid lurt å begynne med behandling slik at du slipper plagsom eksem.


Eksem er en fellesbetegnelse på hudsykdommer hvor huden er betent på grunn av for eksempel allergi, irriterende stoffer eller andre faktorer. Eksem kjennetegnes med rødhet, kløe, flass, små blemmer og tørr hud. Det er mange mulige årsaker til eksem , og årsaken kan variere blant eksemtypene. Overvekst av denne soppen gir irritasjon (rødhet og flassing).


Eksem eller irritert, tørr hud rundt øynene er som oftest forårsaket av ytre påvirkning, sier Michael Zangani. Potensielt kan alt av kremer, salver og makeup utløse eksem. På sin egen blogg, Drzangani. Atopisk eksem , best kjent som barneeksem, rammer også voksne. Symptomene hos voksne er de samme som hos barn, nemlig kløe og tørr hud.


Ifølge Terje Nordengen, generalsekretær i Norsk Psoriasis- og eksemforbun blir huden overirritabel og med stor infeksjonstendens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg