tirsdag 7. februar 2017

Ammemadrass krybbedød

Kjøp ammemadrass hos Babyshop. Her finner du mammaklær og andre tilbehør. Kilde: Landsforeningen uventet krybbedød. Fra før vet vi at spedbarn skal ligge på ryggen og ikke være for tildekkede når de sover, og på denne måten skal man unngå krybbedød. Ved å bruke en ammemadrass eller annet underlag kan du dra barnet inntil deg når du skal amme, og dra det unna når du er ferdig å amme – med mindre du har sovnet.


Hvis du er redd for at partner skal rulle over babyen kan du legge deg i midten, med barnet ytterst. Noen med erfaring med DRYkid ammemadrass ? Er det verdt pengene? Virker jo praktisk og fint. At barnet sover på foreldrenes rom kan redusere risikoen for krybbedød , fremme amming, tilknyting og trygghet. Og så er det veldig praktisk.


Man slipper å stå opp av sengen og gå inn på et annet rom for å gi babyen sin mat, trøst, trygghet og nærhet. Jeg begynte aa faa migrene anfall rundt den alderen. Naa har jeg ikke ADHD da. Men skjekk litt anngaaende det.


Jeg har selv gode erfaringer med ammemadrass og kjøpte den på Barnas hus. Den finnes helt sikkert i andre butikker også. Samsoving i foreldresengen kan gjøres på den trygge og den utrygge måten. Trygg samsoving kan redusere faren for krybbedød med , det fremmer tilknytning, nærhet og trygghet.


Det er ingen risiko så lenge babyen sover på egen madrass med mindre det er snakk om røykende foreldre som kan forårsake krybbedød. Det er mindre sjanse for krybbedød om barnet ligger på samme rom fordi både du og babyen sover lettere enn ved at baby ligger på eget rom og dermed kan risikere så dyp søvn at det aldri våkner. Noen pappaer er redde for at de skal legge seg oppå babyen i løpet av natten og er derfor skeptiske til samsoving i foreldresengen. Dette er syn for det er hyggelig for både liten og stor om hele familien kan sove sammen. Det er viktig at samsoving gjøres på en trygg måte og da kan ammemadrass være en god løsning.


Ammemadrass er en liten og myk madrass med avtagbare vegger som babyen kan ligge oppi. Den er liten og nett og passer til babyen de første levemånedene. Den er også fin å ta med seg når man skal reise bort.


Hva er ammemadrass på engelsk? Hører det er flere som har kjøpt det veldig billig på ebay så tenkte å sjekke ut prisene. Men er så elendig i engelsk så trenger litt hjelp til hva ammemadrass er på engelsk.


Blir veldig glad om noen tar seg tid til å svare meg En annen ting jeg lurer på i forbindel. Det anbefales at små barn under måneder sover i samme rom som foreldrene. Mye tyder nemlig på at de lydene dere lager kan forebygge krybbedød.


Det betyr ikke at babyen skal sove i samme seng som dere – den lille kan gjerne sove i sin egen seng ved siden av deres. Hvor tidlig kan jeg innføre leggeritual? Siden babynest og lignende produkter er myke og polstrede, er de ikke trygge. De er ikke trygge selv om babyen ligger ved siden av en på sofaen heller.


Jeg har en sprinkelseng fra før, men syns den var for stor for nyfødte sist. Krybbedød kan skje når som helst. Me har og brukte det også på natta ei stund. Ungen sov fint i det.


Leste anbefalingen til LUB og har slutta å bruke det, men eg trur strengt tatt at det ikkje hadde vore eit issue med vårt nest og barn. Det kan være fristerende å la den vesle være i fre men det kan fort bli kokvarmt i en tett pose og med tykk lue på innendørs. Du bør alltid kle av barn når du går inn et varmere sted. Husk også at du aldri skal dekke til vognåpningen med tepper eller annet – det kan i verste fall føre til krybbedød. Tusen takk for godt og utfyllende svar om samsoving sist.


Jeg lurer på noe mer i forhold til det sam. I perioder er babyen min så urolig og vanskelig å få til å sove, at jeg har latt henne sove sammen med meg. Jeg passer på god avstand til meg og at hun ligger i hodehøyde med meg slik at hun ikke får dynen min over seg.


Det har gått fint hele tia, jeg har ikke så lett for å rulle på meg i søvne,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg