fredag 3. februar 2017

Morsmelk i øret

Morsmelk inneholder antistoffer mot infeksjoner som mor har hatt tidligere i livet. Forskning tyder på at morsmelken bidrar til å forebygge for eksempel blodforgiftning hos nyfødte, infeksjoner i ører , nese, hals og lunger, samt urinveisinfeksjon. Man har også funnet at brystbarn kan være mindre utsatt for diabetes og visse tarmsykdommer.


Her er et gammelt og mye brukt kjerringråd: Sprut morsmelk inn i øret. Trolig beskytter morsmelk også mot utvikling av diabetes og høyt blodtrykk.

Det er indikasjoner på at morsmelk kan redusere risikoen for cøliaki, barnekreft, krybbedø Krohns sykdom og ulcerøs kolitt. Det er preget av pussdannelse i øret , noe som indikerer brudd på trommehinnen ( øret smertene avtar), og er en indikasjon for levering av medisinsk nødhjelp (Barnet må settes i den ytre øregangen tørr bomulls turunda (veke), sørg for å ha en lue og gå til legen ). Dersom otorré vedvarer etter fullført behandling, eller hvis det oppstår eller flere tilfeller av otorré innen måneder, bør man undersøkes ytterligere for å utelukke en underliggende sykdom som f. Amming: Ciprofloksacin blir skilt ut i human morsmelk etter oral administrering. Kinoloner gir degenerering av leddbrusk hos dyr i vekst. Ukjent om ciprofloksacin utskilles i morsmelk etter lokal bruk i øret.


Forsiktighet bør derfor utvises hos ammende.

Hvis nesen renner over lang tid og væsken er klar, siden dette kan tyde på allergi. Hvis du har fått kronisk tett nese fordi du har brukt slimhinneavsvellende nesespray for lenge. Hvis du tror den tette nesen kan skyldes nesepolypper. På andre dagen stikker det vondt i det ene øret mitt om jeg hikker, småraper eller gjesper stort. Innimellom føles det som jeg har dott i det øret , men som regel kjennes det helt vanlig ut.


Noen kloke hoder som skjønner hva dette kan være? Ammingen gått greit lenge, men plutselig vil ikke barnet ta brystet. Det finnes ulike årsaker til brystvegring eller ammestreik, men som regel er tålmodighet den beste løsningen - i tillegg til noen tips og triks som du kan lese mer om her.


Alvorlig stafylokokkinfeksjon eller -forgiftning kan bli livstruende, sier han. LES OGSÅ: Hva er CRP? Mange er bærere av stafylokokker. Risiko for komplikasjoner og død avhenger av bakterienes evne til å gi sykdom, personens helse og kroppens evne til å forebygge og bekjempe stafylokokksykdommen og behandlingens effekt. Akutt mellomørebetennelse skal behandles med saltvanns nesedråper eller nesespray og Paracetamol som smertedempende og febersenkende.


Det skal med få unntak ikke gis antibiotika. Til spedbarn kan morsmelk brukes som nesedråper. La barnet ligge med hodet høyt eller ta barnet opp - det letter trykket i øret og smerten reduseres.

Morsmelk i nesen fra et kaldt: er det mulig å dryppe med rhinitis Hva er rhinitis og hvordan det går med vanlig liv, de vet alt, og i tidlig barndom. Nasal utflod kan oppstå av ulike grunner, noen ganger er det nok å puste litt tid til å tørke, forurenset luft, inhaling allergenet. Staphylococcus aureus kan føre til oppkast, magesmerter, diaré, byller og abscesser, pleuritt og betennelse i mandlene.


Med hud aureus savner melkekjertlene og fører purulent mastitt, med slimhinnene i munn og nese - øret og bihuler, noe som resulterer i utvikling av mellomørebetennelse og bihulebetennelse. For de som ammer barnet sitt, kan de dryppe morsmelk i det. Dette skal få bukt med øyebetennelsen. Kok opp liter vann med en halv teskje salt i. Har du flere råd du vil dele?


Foto : kjerringrad. Har man øreverk kan man ta en hvitløkskapsel, stikke hull på den og dryppe innholdet inn i øret. Legg en vattdott i øre for å holde det inni øret så lenge som mulig. Ammeforkjempere har lenge erklært at barn som får morsmelk er mindre syke, mindre allergiske og har høyere IQ enn barn som får morsmelkerstatning. Nå tar professor Sven Magnus Carlsen ved NTNU til motmæle.


Han mener at barnets helse ikke avhenger av morsmelken , men av forhold i fosterlivet, mens barnet fremdeles befinner seg i mors mage. Morsmelk er tilpasset barnets behov og er derfor den aller beste maten for spedbarnet. Nasjonale retningslinjer anbefaler at spedbarn får morsmelk som eneste næring de første seks månedene.


Det eneste som anbefales i tillegg til morsmelk er vitamin D-tilskudd i form av tran eller vitamin D-dråper fra ukers alder. Vanlige symptomer er smerter i øret , dotter i øret , eventuelt med feber.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg