tirsdag 14. februar 2017

Egget fester seg symptomer

Egget må feste seg i livmorslimhinnen, dette er første steg for at kroppen din begynner å produsere graviditetshormoner. Hvis ikke dette skjer kan ikke det befruktede egget utvikle seg og dør. Du vil få menstruasjon som vanlig, og du vil ikke få noen symptomer på.


Etter hva jeg vet så kan det stemme med tidspunktet - har også hørt at egget fester seg på ca dag 10. Men det skal jeg ikke uttale meg om - mange føler seg gravide og kjenner alt som skjer til enhver ti så følg magefølelse og intuisjonen din du, det er lov å håpe. Noen får mange symptomer ,. Det er forskjell på eggløsningen og når egget fester seg.


Eggløsningsmerter oppstår pga den lille væskeansamlingen som oppstår i buken når eggposen sprekker. Nei, jeg kjente ingenting. Prøver du å bli gravi og lurer på om noe er på gang? Det er lett å tro at det er mensen, men om blødningen er liten kan det være et tegn på at du er gravid.


Festeblødningen kommer når egget festes til livmorslimhinnen. Denne implantasjonsblødningen skjer cirka seks til fjorten dager etter befruktningen, når det befruktede egget fester seg til slimhinnen i livmoren. Når egget fester seg i egglederen kalles det et tubarsvangerskap.


Ekstrauterine svangerskap ender etter noen uker enten med at fosteret dør, eller med at det blir blødning fra vevet der egget har gravd seg ned og begynt å lage morkake. Uteblitt menstruasjon. Er det festet, klarer vi ikke bevege på hodet i det hele tatt. Det har allerede begynt å bevege seg ned i det benete bekkenet.


For førstegangsfødende fester hodet seg oftest i løpet av den siste måneden av svangerskapet, noen ganger tidligere. En blodprøvetest er vanligvis positiv dager etter at egget har festet seg , mens du må vente litt lenger, rundt dager til, på en positiv urinprøvetest. Legg merke til at jeg skriver etter at egget har festet seg , og at dette varierer fra kvinne til kvinne og graviditet til graviditet. Bruk en graviditetstest hvis du lurer på om du er gravi spesielt hvis du ikke har fått mensen. Egget fester seg ca 6-dager etter eggløsning.


Det har hendt at et ekstrauterint svangerskap har endt i et levende barn, men det er medisinske kuriositeter. Et negativt resultat på en graviditetstest kan vise seg å være feil, ta flere ved usikkerhet. Egget og sædcellen har smeltet sammen til en klump av celler som deler seg med rekordfart, og nå bruker egget noen dager på å finne et passende sted i livmoren der det kan grave seg ned og ligge godt beskyttet. Kanskje er du gravi kanskje er du ikke gravid.


Livmoren forbereder seg også hver måned på å ta imot et slikt egg som er befruktet. Denne forberedelsen består blant annet av at slimhinnen inne i livmoren blir tykkere for at det skal være gode forhold for at et slikt befruktet egg skal kunne feste seg og begynne å utvikle seg videre til et foster. Egg og slimhinne = mensen. Dette er en spennende uke.


Det befruktede egget deler seg for første gang, timer etter befruktningen. Hele livet dreier seg om dette. Mange kvinner og menn oppsøker oss etter gjentakende mislykkede IVF forsøk, etter at det viser seg at egget ikke har klart å implanteres ( evnen egget har til å feste seg til livmorslimhinnen). Og kanskje er dette det siste IVF- forsøket. Symptomer på et ektopisk svangerskap manifesterer seg oftes som blødning og eller smerter i underlivet, men færre en kan ha begge symptomene.


Ja, det har en hel del å si. Det er stor forskjell på når en blastocyst og et todelt egg fester seg. Hvor lang tid det tar varierer, og egget kan også ta seg en pause eller gå i dvale, for så å utvikle seg.


Hvis egget er blitt befruktet, kan det feste seg til livmorslimhinnen. Så snart det befruktede egget har festet seg , begynner kroppen å produsere graviditetshormonet humant koriongonadotropin (hCG), som gjør at den tomme follikkelen holder seg aktiv. IVF er en behandling der man henter ett eller flere egg ut fra kvinnens eggstokker, som deretter befruktes av mannens sædceller i et prøverør. Deretter fører man det befruktede egget inn i kvinnens livmor slik at egget kan feste seg til livmorslimhinnen.


Indirekte smitte av egg fra hunnmarken fra endetarm til munn. Et barn kan klø seg bak, deretter overføre eggene til en leke, kopp, mat eller lignende som et annet barn senere kan putte i munnen. Barnemark kan også smitte via luften ved at egg fester seg på støvkorn som virvler rundt og deretter inhaleres og svelges. Barnet kan smitte seg selv ved å klø seg bak og senere stikke fingeren i munnen, eller smitte andre ved å ta på for eksempel en leke eller mat som en annen person fører til munnen. Smitte kan også skje gjennom luften ved at eggene fester seg på støvkorn som virvler omkring til de pustes inn eller svelges.


Befruktning eller fertilisasjon er sammensmelting av en eggcelle og en sædcelle til én celle, et befruktet egg. Mannens sæ som tømmes i skjeden under samleiet, består av 2–milliliter sædvæske, som kommer fra sædblæren og blærehalskjertelen, og 300–4millioner sædceller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg