mandag 13. februar 2017

Gul sommerblomst

Voksesteder er hei, rabber, beitemark til fjells og lyngmark i fjellskog, mest pa basefattig grunn. Bleikmyrklegg kan vanskelig forveksles med andre planter, men i Sor-Norge har vi en annen gulblomstret myrklegg, gullmyrklegg som kan minne litt, men denne har morkere gule blomster med en lysbrun hette. Tagetes er en god gammel sommerblomst som har fått en ny oppsving av popularitet de siste årene. Det finnes tagetes i ulike høyder og med åpne eller fylte blomster, i farger fra vanilje til gult , oransje og brunrød.


Riktig tid for å så avhenger av hvor i landet man bor, men når man sår direkte skal telen ha gått av jorden og den skal ha begynt å varme seg opp. Andre sorter forkultiveres inne, med fordel i Pluggbox (for små frø) eller Rootmaster (for store frø) som gir plantene dype, fine rotsystem.

De vanligste og mest populære er blant annet pelargonia, margeritt og tagetes. De gleder oss med sin blomsterprakt gjennom hele sommeren, og skaper frodige oaser på både en liten og en stor plass. Slik steller du sommerblomster Om sommeren er det ekstra hyggelig å pynte på uteplassen med sesongens blomster og planter.


Det finnes nesten et uendelig utvalg av frodige sommerblomster som passer til enhver smak. Flott, grenet sommerblomst som egner seg i samplantinger med stauder som eks. Hvit, rosa, røde, finnes i flere høyder. Fjern fortløpende visne blomster for å øke blomstringen.


Trives solrikt og med varm jord.

Løvemunn er en kjent og kjær sommerblomst som kommer i mange forskjellige sterke farger. Dette er en fargemiks med røde, oransje, gule , hvite og rosa nyanser. Den kan gjerne brukes som snittblomst. For å forhindre spam må dette. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af blomster til udplantning - som eksempelvis primula, pelargonie og porcelænsblomst.


Blomster er noget af det smukkeste i haven om sommeren. Plantasjen er det ledende varemerket for planter i Norden. Med våre over 1butikker i ulike formater og et voksende antall mindre butikker nærmere befolkningen i Norge, Sverige og Finland fortsetter vi å jobbe for målet vårt: å berike folks liv med planter. Vi er stolte av sommerblomstene våre! Sommerblomster i gult.


Med meter fra drivhus til utsalg kan vi trygt kalle dem kortreiste. Alt vi produserer i veksthuset selges her hos oss, men vi må supplere med noe varer utenfra også. Vanligst i varm sterk gul , men du kan få solsikker i alle nyansene av gul , og i orange og helt mørke røde farger.


Høye vil variere på navnsort. Noen har en blomst pr stilk, andre har flere. Noen av sommerblomstene vil ha mye sol, andre mer skygge. Hagebokforfatter Bjørnhild Fjeld trekker fram den gamle kjenningen stemorsblomsten som en sikker sommerblomst.


Den tåler også noen frostnetter.

Margeritter er også en klassiker, de bare blomstrer og blomstrer. De spanske er blitt veldig populære, men jeg synes de vanlige hvite er lettere å få til. Help keep this site running by making a donation with paypal.


Her er noen eksempler på blader og tidskrifter hvor jeg har bidratt med bilder!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg