torsdag 2. februar 2017

Når bør man sjekke synet

Optikere råder oss altså til å sjekke uansett om vi føler at alt er i orden. Det er fordi vi kanskje ikke tenker på at den lette hodepinen, eller de slitne øynene vi får etter en dag foran pc-skjermen, eller når vi har kjørt langtur i mørket, faktisk kan ha med synet å gjøre. Og siden synet endrer seg ganske gradvis, er det ikke. Synet vårt stabiliserer seg aldri, og det er klart at alt vi gjør påvirker det.


Unge blir sjekket opp sånn løselig på fireårs-kontrollen, og en del graverende ting blir plukket opp der. Ellers bør man begynne å sjekke opp øynene ved skolestart og så følge det opp jevnlig, fordi belastningen på systemet er stort.

LES OGSÅ: Hodepine? Samtidig er man i denne fasen av livet i en rivende utvikling. Det å sjekke synet årlig er en enkel måte å sikre best mulig forutsetninger for ditt barn.


Med alder kommer også større risiko for utviklinger av tilstander eller sykdommer som krever oppfølgning. For å ivareta synet best mulig bør alle etter fylte kontrollere seg årlig. Men en skikkelig test bør man la fagfolkene håndtere.


Dersom man tror man har behov for korrigering av synet , bør man alltid oppsøke en optiker. Da får du en grundig test utført av fagfolk, som kan hjelpe deg med å optimalisere synet.

Med optimalt syn blir man også en bedre fotballspiller. Så enkelt er det jo faktisk. Hva bør du sjekke , og hvordan kan synet endre seg. Les vår artikkel, og få svaret. Produkt- og fagsjef i Krogh optikk, Rita Aadne Ludviksen forklarer at når du bør undersøke synet ditt kommer an på hvor gammel du er.


Generelt anbefales det å sjekke synet hvert andre år, sier hun, og forteller at på optikerforbundets nettsider ligger det en oversikt over når det skal gjøres. Tørre øyne er et økende problem, og mange blir henvist til øyelege. Vi anbefaler en synstest minst annenhvert år. Husk at en synsundersøkelse hos Specsavers sjekker mer enn bare synet ditt. Barn og unge sine synsvansker kan i mange tilfeller være et skjult problem.


I stedet for at synet blir undersøkt og rettet opp, er det oppførselen til eleven som får reaksjoner, og pedagoger, psykologer og logopeder hentet inn. Dette er fagfolk som er viktig å hente inn, men først bør man vite at øyene fungerer optimalt. Hvor ofte bør jeg sjekke synet ? Hvis du aldri har testet synet før så bør du gjøre det nå.


Etter første synstest vil optikeren vanligvis kalle deg inn til ny undersøkelse etter ett til tre år. Les også: Derfor kan du ha behov for briller når du jobber på PC. Har du en øyesykdom i familien?

Det påvirker hvor ofte du bør ta en synstest. Hvis moren din har en kronisk øyesykdom, bør du sjekke synet ditt oftere. Når man undersøker synet hos en optiker kan man nå få teste Biotrue ONEday i fem dager uten ekstra kostna og selv oppdage fordelene. Via lenken nedenfor kan man finne sin nærmeste optiker og deretter bestille en time for synsundersøkelse.


Specsavers’ generelle anbefaling er at man bør sjekke synet sitt annethvert år. Dette bør man også få undersøkt, sier øyelege Anders Sandbu Strand. Nyfødte barn undersøkes av lege ved hjelp av et instrument som kalles oftalmoskop, nettopp for å avdekke denne sjeldne tilstanden. Legen lyser da inn gjennom pupillen i øyet til barnet mens han ser gjennom og vil på denne måten sjekke om barnet har rød refleks.


Les mer om synsundersøkelser her eller finn en optiker i nærheten. Jeg er plaget med tørre øyne. Det holder normalt å sjekke synet annethvert år, men barn bør sjekkes en gang i året. Opplever du noen av symptomene på synsfeil?


Da vil du ha godt utbytte av en. Normalt holder det å sjekke synet hvert annet år, men barn bør sjekkes en gang i året. Dette er spesielt viktig nå ved skolestart, sier optiker MSc Øyvind Krogh. Er du under år eller over 4 er det ganske vanlig at man må bytte brilleglass hvert andre år. Det koster penger å sjekke synet sitt.


Du kan enten oppsøke fastlegen din eller sjekke synet hos en optiker. Nja, det kan diskuteres. De vil jo gi deg samme resultater som øyelegen, hvis de ikke er veldig umoralske.


Jeg ville ha gått til øyelege ved første synstest, koster jo ikke allverden i forhold til hva man får.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg