tirsdag 21. februar 2017

Hvordan fortelle at man er gravid på jobb

Begynte i ny jobb i august, nesten samtidig som jeg ble gravid. Jeg jobber via ett bemanningsbyrå. Så nå lurer jeg mye på hvordan jeg skal fortelle og når det er lurt å fortelle det til arbeidsgiver og alle kollegaene på jobben.


Går å gruer meg litt til jeg skal gjøre det, siden jeg ikke har jobb. Disse ti måtene å fortelle gladnyheten på blir ikke glemt med det første.

Og hvor mye er du selv pliktig til å oppgi på eget initiativ – og ikke minst når? Det gjelder ikke bare under intervjuet, men også i fast ansettelse. Et aktuelt eksempel: Etter et halvt år i nye jobb oppdager kvinne (31) at hun er gravid akkurat når hun har tatt over et stort prosjekt hvor mye henger på henne. Det er den enkelte arbeidstaker som må føle på når man mener tidspunktet for å fortelle lederen sin om graviditeten, er best.


Det er opp til kvinnen selv når hun velger å fortelle arbeidsgiveren sin om graviditeten, men likestillingsloven verner uansett gravide og nybakte foreldre mot ulovlig forskjellsbehandling, sier likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik til klikk. Den dagen jeg fant ut at jeg var gravid igjen, ville jeg overrumple mannen min ved å fortelle nyheten når han kom hjem fra jobb. På nettet kan man kjøpe trøyer hvor det står “jeg skal bli storesøster”, men siden jeg ikke rakk å kjøpe en laget vi den likeså godt selv, forteller Veronica.


I min jobb har det aldri blitt sett på som et problem at noen er gravide , så der har det pleid å være slik at den ansatte har fortalt det til sjefen når hun har ønsket, før måneder.

Når man har verdens største nyhet å fortelle , er det ikke rart om en vil gjøre det på en spesiell måte! Her er eksempler på hvordan gravide fortalte om den vesle spiren i magen. Under følger flere personlige historier om hvordan folk har fortalt om graviditeten.


Har dere forslag til hva som kan være en morsom måte å fortelle att man er gravid på. I Norge er det vanligere å være i jobb når man er gravid , enn i mange andre land. Omtrent prosent av gravide er yrkesaktive. Dette skyldes i hovedsak et tydelig og ivaretakende lovverk og svært gode sosiale ordninger når det gjelder sykdom, svangerskap og fødsel. Men noen ganger kan det være vanskelig å si noe også.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Fortalte det til sjefen da jeg var rundt 6-uker. Syns man bør fortelle det før man er halvveis hvertfall. De fleste skal jo ansette noen i stedet for den som skal ut i permisjon, så da er det jo greit at de fåt litt tid på seg.


Her kan du snakke med blant annet helsesøster som kan hjelpe deg med å snakke med foreldrene dine. Jeg synes de er fryktelig vanskelig å få fortalt at man er gravid og skal ut i permisjon på jobben. Liten plass og eldre mannfolk hvordan har dere det når det gjelder dette temaet?

Fortell gjerne også om reaksjonene dere får. Får liksom ikke til å glede meg før katta er ute av sekken. SVAR: Hei Så fint at du tar kontakt med oss.


Det finnes desverre ingen oppskrift på nettopp dette, her finner vi nok like mange løsninger som utfordringer. Men, det vi vet er at mange kjenner på den sam. Jeg var uker på vei når vi fortalte det denne gangen, forteller hun til Mammanett.


Forumbrukeren Bejbi forteller at hun mistet barnet sitt kort tid etter at hun fant ut at hun var gravid. Hun rakk ikke å fortelle vennene sine om graviditeten. Hun valgte allikevel å fortelle alle sine venner om at hun hadde gjennomgått en spontan abort. Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre.


Fant ut at jeg var gravid for et par uker siden. Problemet er at jeg ikke vet hvordan jeg skal fortelle faren det! Vi er ikke kjærester, bare fuckfriends. Andre kollegaer på jobben som ikke var på min avdeling begynte å lure på om jeg var sykemeldt fordi jeg hadde fått for mye press med for mye å gjøre pga kollegaers sykdom og sjefen min spurte om hun kunne fortelle det fordi det ble snakk på jobben av det. Andre graviditeten sa jeg det også til sjefen når jeg ble kvalm.


Sv: søke jobb når man er gravid Du kan ifølge loven la være å si noe om graviditeten. For min egen del så ville jeg nok fortalt at jeg var gravid på jobbintervju i en tilsvarende situasjon som den du beskriver. Jeg ville ikke følt meg komfortabel med å måtte fortelle det etter at jeg ev.


Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg