fredag 24. februar 2017

Frosne bær oppskrift

Varier smaken med litt likør eller konjakk, revet appelsinskall eller finrevet sjokolade. Har du ikke frosne bær , kan lit syltetøy gjøre nytten. Hjemmelaget bringebærsaus er enkelt å lage og smaker nydelig til riskrem, is og andre desserter. Sausen kan godt lages dagen før den skal serveres.


Frosne bær med hvit sjokoladesaus.

Dette er en fantastisk i siste liten dessert. Du kan også bruke friske bær , hvis det er tilgjengelig,. Velg og vrak blant mengder av oppskrifter, tips og inspirasjon. Om bærkurven eller fryseren er full av bær , så kok noe hjemmelaget.


Her finner du oppskriftene og nyttige tips å ta med på veien, enten du skal koke hjemmelaget syltetøy, gelé eller saft. Her er det mye kjent, og mye ukjent. Blandingen av skogsbær og grøt er kjent, men ved at noen av bærene er frosne , og den usynlige smaken av kokos, blir det en helt annen opplevelse.


Oppskriften er hentet fra boka Grøt på ville veier av Buxru Sollerman, Dring og Wang.

Fantastisk god til naturell yoghurt eller kulturmelk. Bruk gjerne frosne bær , men da bør du beregne ekstra tid til at de får tine. Denne kompotten holder minst en uke i kjøleskap. Ta frem kvelden før, og la det tine i romtemperatur. Rårørte bær eller hjemmelaget syltetøy er både enkelt og godt.


I tillegg har du full kontroll på sukkerinnholdet og du kan smaksette med det du liker best. Miks og bland smaker etter eget ønske. Eller kanskje finhakket rød chili?


Sukkermengden kan også varieres etter eget ønske. Bruker du frosne bær , trenger kaken lenger på å bli gjennomstekt enn om du bruker friske bær. Kaken er ferdig når den er gyllen og stort sett gjennomstekt, men fortsatt bløt i midten.


Den bør da varmes opp litt igjen før servering. Se også oppskrift på Rørekake med kokos og Rørekake med nøtter. Resultatet blir omtrent det samme som når de varme bærene har smeltet isen, men opplevelsen er en helt annen! Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Alle typer bær kan brukes.


På bildet er det bringebær.

Mos de fryste bærene i foodprocessor. Tilsett melk og la maskinen gå til sorbeten er jevn. Sorbeten kan lages et par dager på forhånd og oppbevares i fryser. Lett å lage, og du kan bruke enten friske eller frosne bringebær! Det vanligste er å lage smoothie basert på friske eller frosne bær og frukter, sammen med yoghurt eller syrnet melk.


Slipp fantasien løs! Det er kun fantasien som setter en stopper. Bidrar med viktige næringsstoffer! Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor.


Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Mens tradisjonell rød saus ofte lages med saft, er dette oppskrift på en ekstra god saus med bringebær og melis. Dersom du bruker frosne bær , må disse tines på forhånd. Server den til riskrem, iskrem eller en tung sjokoladekake.


Har du rips i hagen, eller muligheten for å gå på slang til venner eller familie, bør du lage noen glass ripsgelè. Tenk deg deilig søt og syrlig ripsgele som smelter på tungen, og som passer ypperlig til brø boller og vafler, eller som tilbehør til vilt eller ost. Rabarbra er fantastisk å bruke i kaker og paier.


Den er syrlig, smakfull og gir knallgode bakverk. Har du rabarbra i hagen, så er det absolutt verdt å plukke den og bruke i en oppskrift på noe godt. Smuldrepai med kardemommeis og jordbærsalsa er utmerket å servere venner og kjente i sommer.


Generelt bør man bruke bær som ikke er overmodne, de skal være bare så vidt modne for at geléen skal bli stiv. Riskremen på julaften fortjener det aller beste - nemlig å lage den røde sausen av bær fra bunnen av. Sammen med litt friske bær på toppen, så blir desserten en suksess.


Endelig en rynkekrem som virker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg