tirsdag 5. mars 2019

Marinert kalkunbryst tilbud

Vi viser deg hvordan du lager saftig kalkunbryst. Bli inspirert av våre oppskrifter her. Slik steker du en hel kalkun. Sunt og veldig godt. Et sunnere alternativ!


Nøkkelhullsmerket forteller deg at varen inneholder mer fiber og fullkorn, eller mindre mettet fett, sukker og salt enn andre varer i samme kategori. Denne er uten tvil blitt en favoritt – kalkun kan vere vanskelig å tilberede, for det er så lett for at kjøttet blir tørt. I noen tilfeller pr porsjon.


Klikk på varen for å se mer. Denne grønnsaksformen kalles tian og stammer fra Provence. Den passer perfekt sammen med det milde, saftige kalkunkjøttet. Marinert kalkunfilet med grønne grønnsaker og tomater.


Kom opp automatisk. Håper det er greit å bli trukket prosent siden jeg har fast jobb på samme plass. Takk for tips dere. Jeg får bare følge med underveis hvor mye skatt jeg.


Sammenlign tilbud og priser på kalkun. Jeg skal lage marinert kalkunbryst til middag i morgen og trenger tips til hvordan jeg skal lage saus! Her har vi brukt en ferdig marinert kalkunfilet i stekepose, som forkorter tilberedningstiden, og gjør det mulig å lage denne middagsretten til hverdags. Har søkt på oppskrift på nettet men finner da som oftest oppskrift basert på en hel kalkun, der innmaten.


Jeg har kjøpt et kalkunbryst kilo, marinert og frossent. Det er serveringstips på esken, men jeg spør alikevel. Små ovnsstekte poteter med hvitløksbåter, ovnsgrønnsaker – jeg hadde pastinakk, sellerirot i stedet for persillerot- og siden vi er sausfamilie dobla jeg sausen med hjemmelaga kyllingkraft – mer barnevennlig, tror jeg.


Det ble prosenttrekk på meg. Lei av tørt og seigt kalkunkjøtt? Hemmeligheten bak et perfekt resultat er å bruke steketermometer.


Uten steketermometer er dette utrolig vanskelig å beregne, og du risikerer enten at kjøttet er for lite eller for mye stekt. En kalkun på cirka kilo, med marinering, vil ta cirka timer. En av tilberedningsteknikkene jeg har forsøkt meg på i jakten på saftig kjøtt, er å legge hele fuglen i en salt- og sukkerlake før steking. Laken kan krydres med andre ingredienser og her er det selvsagt lov å eksperimentere. Frossen marinert kalkunbryst med ben settes rett i stekeovn (uten tining), les på emballasjen.


Pensle med smeltet smør tilsatt krydder før steking. Eller bruk varmluft og stek alt på en gang. Dama kjøpte et ferdig marinert kalkunbryst for en stund tilbake.


Ho tok saken ut av esken og puttet den i fryseren, kasta så eska. Noen som vet hvor lenge den skal stekes? Helt enig - marinert kalkunbryst er ikke godt. Jeg kjøpte store naturelle kalkunbryst som hadde salt, pepper og Ultra`s hjemmelagde kalkunkrydder på.


Deretter snurret jeg dem til tykke pølser og brunet dem i pannen. Kokte ut pannen etterpå og tok vare på sjyen til sausen jeg skulle lage senere. Fersk kalkunfilet selges hele opp til rundt kilo eller i mindre stykker. Dette er rent, magert, smakfullt og mørt kjøtt som er enkelt å tilberede, og som kan serveres med all slags tilbehør.


Skrell rotgrønnsakene og skjær i terninger. Hell på vann og kok til møre. Kalkunkjøtt er også utmerket å grille. Hell av kokevannet og bruk det til å spe med sammen med melk.


Bruk en potetstapper til å oppnå en litt grov konsistens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg