tirsdag 12. mars 2019

Panikkangst barn

Få fjernet angst på min. Hva er angstlidelse hos barn og unge? Angsttilstander hos barn og unge omfatter angst for å bli skilt fra mor og far (separasjonsangst), angst for sosiale situasjoner (sosial angst), gjennomgripende angst som preger hele hverdagen (generalisert angst), sterk angst som kommer i anfall ( panikkangst ) og angst for objekter og situasjoner (fobier). Panikkangst forekommer hos omtrent en prosent av befolkningen.


I løpet av livet vil en til fem prosent oppleve å ha panikklidelse.

Kvinner rammes dobbelt så hyppig som menn. Formålet med behandling. Behandlingen av panikkanfall og panikklidelse er meget effektiv.


Målet med behandling er å forhindre at anfall opptrer slik at du kan leve et bedre liv, å mildne panikkanfallene dersom de fortsetter å opptre, og bidra til at du skal bekymre deg mindre for å få nye anfall. Angstlidelser er en samlebetegnelse for tilstander som omfatter mer enn forbigående uro eller frykt. Hos personer med en angstlidelse forsvinner ikke den irrasjonell frykten eller uroen, og den kan bli verre over tid.


BARN PÅ ULIKE alderstrinn synes å være sårbare for ulike angstforstyrrelser.

Mens spesifikke fobier og SAD ofte oppstår før puberteten, opptrer gjerne generalisert angstforstyrrelse, panikkangst og sosiale fobier i ungdomsårene. Mens SAD synes å avta med alder, øker andre angstforstyrrelser i frekvens. Ulike typer behandling for panikkangst.


Der hvor panikklidelsen opptrer samtidig med andre psykiske problemer, kan behandlingen bli vanskeligere og mer langvarig. Barn Graviditet Seksualitet og prevensjon. Alternativ medisin Reise Egenomsorg. Langvarige søvnvansker Ta meg til toppen. Studien Barn i Bergen fant en forekomst av emosjonelle lidelser (angst og depresjon) på vel prosent blant 8-åringer.


For et barn eller ungdom som sliter med en angstlidelse, kan dette forstyrre daglige aktiviteter som skole, det å være sammen med venner, familie, idrett og andre aktiviteter. Hun er psykolog og spesialist på angstlidelser hos barn , og jobber som forsker på Regionalt kunnskapssenter for barn og unge i Bergen (RKBU Vest). Angst hos barn - Utviklingsangst er normal angst som kan oppstå i perioder. Det kan forandre seg hva barn er redde for: mørket, monster eller noe de har sett på tv.


Har du noen gang opplevd å få et panikkanfall? Hvor man plutselig bli kjemperedd uten noen åpenbar grunn? Det er ikke farlig, men kan være skikkelig skummelt. Hva forårsaker panikkangst ?

Det oppstår gjerne fra tenårene til 40-årsalder og dersom man ikke får behandling kan lidelsen vare livet ut. Barn som er overdrevent engstelige og sjenerte vil ha større risiko for å få det og særlig når i tillegg minst en av foreldrene har en angstlidelse. Antagelig er både arv og miljø viktig for å utvikle panikkangst.


Panikkanfall er rett og slett en voldsom stressreaksjon, en tilstand der kroppen tilpasser seg på å overleve en farlig trussel. Her leser du tips om hvordan man kan komme over denne angsten fra en som har vært gjennom det selv. Jeg fikk flere anfall av panikkangst , det gikk over, men jeg tror den økte stressfaktoren som lå i at jeg ikke lenger hengte med på hva de andre barna gjorde, fikk meg anspent og litt sånn i alarmberedskap. Da jeg ble år nektet jeg til slutt å gå ut, jeg fikk skolevegring, som følge av sterkere angst.


Det er ofte ting eller hendelser i dagliglivet som blir gjenstand for overdreven angst, for eksempel bekymring for at barna dine skal bli påkjørt, partneren din skal bli syk eller lignende. For å få denne diagnosen må tilstanden ha vart i minst seks måneder. Panikklidelse kalles også panikkangst eller panikkanfall. De kan ha en (feilaktig) forestilling om at panikkangst er skadelig i seg selv, og de frykter (realistisk nok) de smertefulle og opprivende sidene ved å ha et panikkanfall. Mange med panikklidelse utvikler også agorafobi, der de får en sterk frykt for å forlate hjemmet.


Du kan lese mer om både panikklidelse og agorafobi her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg