onsdag 27. mars 2019

Hvordan lære barn å snakke

Slik lærer barn å snakke Mange foreldre bekymrer seg for barnets språklige utvikling. Det er en viktig del av utviklingen til alle barn , og denne veiledningen viser hva du kan forvente når. Lære å snakke Små barn pludrer, lager lyder og liker å høre på når andre snakker. Ved cirka seks måneders alder begynner barnet å bruke lyder på en bevisst måte, og ved cirka ett års alder kan de første ordene dukke opp.


Når det skjer, er det vanligvis en stor begivenhet i familien.

En måte å gjøre dette på er å utføre noen øvelser for å lære barn å snakke. Evnen til å snakke gjør det mulig for barn å eksternalisere og internalisere hva de synes og ønsker. Faktisk er det å snakke så viktig at det anses for å være det primære kommunikasjonsmiddelet. Når foreldrene tenker på hvordan man lærer et barn å snakke , forstår de ikke at selv de yngste barna allerede lærer språket.


Langt før de lærer å snakke , kommuniserer barna fortsatt med deg. Foredrag: “Slik hjelper du barn å lære ” Mestring og læreglede kommer slett ikke alltid av seg selv. Forskerfabrikken gir deg praktiske tips og innsikt gjennom et inspirerende og annerledes foredrag.

Språkutviklingen hos barn begynner lenge før barna sier sine første ord. Se når barnet begynner å snakke ordentlig. Barn blir født med en enestående evne til å lære seg språk. Det er ikke viktig hvilken språkkultur de blir født inn i. Det språket de er omgitt av, vil de lære å snakke. Er det ikke utrolig?


Spørsmålet er hva kan vi som voksne lære av barns språklæring? Barn utvikler seg ulikt og i rykk og napp. Det finnes ingen fasit på hva som er normalt, og barn som venter lenge med å snakke kan hente inn de andre på et blunk. Det er fascinerende og morsomt å følge med på et barn som begynner å snakke og lærer språk, men hvis ordene lar vente på seg, er det likevel mange foreldre som blir bekymret. Hun påpeker at barn er veldig mye flinkere enn voksne til å være ”her og nå”, og de er ikke alltid like opptatt av å snakke om det som har vært.


Det gjelder å følge med og oppdage når barnet er klar for en samtale. Det er mange måter å lære barnet mer enn ett språk på, her er noen forslag: Bruk to språk fra starten av. Hvordan kan du hjelpe et flerspråklig barn ? Mange barn lærer to språk samtidig i oppveksten.


Bruk bare ett språk hjemme og la barnet lære det andre språket på barnehagen.

For deg som jobber med barn og unge er det viktig å ha kunnskap om tegn og reaksjoner på vold og overgrep hos barn og unge. I kunnskapsdelen Lær mer vil vi motivere og gi kunnskap. Forbered barnet på hva dere skal.


Forklar hvorfor det er bra (og gøy) å kunne svømme, og snakk om øvelsene dere skal øve på i dag. Dere kan også se noen videoer på slik at barnet ser hva det går ut på. Gjør få øvelser og mange repetisjoner.


Snakke om følelser i hverdagen: Barn lærer å forstå egne og andres følelser og hva som er årsaken til dem. Da lærer barnet empati. Noen trenger mye støtte, andre lite. De mange kognitive , faglige og sosiale fordelene med å lære fremmedspråk har påvirket foreldre over hele verden til å lete etter tips om hvordan du kan få tospråklige barn. Selv om dette arbeidet ikke er så enkelt som å sette på Dora the Explorer og håpe på at vokabularet utvikler seg av seg selv, er det sant at små barn er bygget for å lære.


Barn bør vite at de kan snakke om sine følelser og hvordan de skal beskrive sine følelser når noe er galt (referanse 1). For å dra nytte av denne unike. Likevel er også mange fellestrekk mellom ulike språk, for eksempel at noen lyder ser ut til å være vanskeligere å lære enn andre.


Selv om de fleste barn prater relativt forståelig når de er tre til fire år, er det ikke uvanlig at barn gjør enkelte lydombyttinger helt frem til skolealder uten at det innebærer et vesentlig problem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg