fredag 1. mars 2019

Oppkalle barn etter dyr

Menn skal derimot være sterke og tøffe, og får derfor gjerne navn etter dyr med disse egenskapene, sier Alhaug. Hun mener barn ofte blir møtt på en ensidig måte. Mange tror det er ulovlig å oppkalle barnene etter dyr , men dette er ikke tilfelle. I Norge har det ikke vært ulovlig å kalle opp barnene etter dyrenavn og det er en myte at dette har vært forbudt. Mange navn har sin opprinnelse fra naturen og dyr.


Eksempler på navn som stammer fra naturen og dyr er: Stein og Bjørn.

Foreldrene kan oppkalle etter seg selv, og før skjedde det vanligvis et stykke ute i søskenflokken. Unntak: Dør et barn , så oppkalles det påfølgende barn av likedant kjønn etter sitt avdøde søsken. Dør morfaren eller farmoren før henholdsvis farfaren eller mormoren, så er det vanlig først å oppkalle etter den avdøde. Barn som blir vitne til vold mellom foreldrene, har tre ganger så høy sannsynlighet for å mishandle dyr , antyder studien.


For barna blir også lei seg når noe gjør vondt, sier hun, og oppfordrer også de voksne til å rose barnet når det klarer å lese dyrets signaler. I omgang med dyr kan barn blant annet lære medfølelse, selvkontroll og selvtoleranse, evnen til å tolke ikke-verbale kommunikasjonssignaler og få erfaring med omsorg. Når barn er involvert som målgruppe i dyreassistert intervensjonen, er det viktig at deres erfaringer gir dem gode opplevelser i samvær med dyr , et samvær som må innebære respekt for, og god håndtering av et annet levende vesen.


I prosjektet ble den gode samhandlingen mellom barn og hund en viktig suksessfaktor.

Hvis en hund løper etter deg, bjeffer, knurrer eller viser tennene, er det best å snu seg bort. Husk også at mindre barn aldri skal være alene sammen med hund. Barn som har dyr lærer å vise omsorg, de lærer om empati og ikke minst lærer de selvkontroll. De opplever at de må tilpasse sin oppførsel etter hva dyret ønsker og tåler, de kan for eksempel ikke dra katten i halen fordi de har lyst, da vil katten reagere negativt, sier Braastad.


Barn med diaré kan vende tilbake til barnehagen to døgn etter at de har blitt symptomfrie. Dette gjelder også bleiebarn. Barn som til vanlig har en tendens til løs avføring trenger ikke holdes borte fra barnehagen. Det må være foreldrene som avgjør om barnet har en unormal diarétilstand. Hoggorm b) korallslange c) Svart mamba c) Svart mamba.


Disse barna ble glemt av samfunnet, og vokste opp sammen med dyr. Barna er fremtiden for vår planet, og hvis vi ikke tar etter dem, vil vårt samfunnet falle. De fleste barn og barn blir tatt vare på veldig bra, men noen blir forsømt og noen ganger helt glemt.


I denne videoen tar vi en titt på barn som vokste opp med sammen med dyr. Slike eksempler finnes det i følge informasjonsrådgiveren altfor mange av. Derfor er det ekstra viktig å lære barn om dyr og deres behov fra tidlig alder. Hun sier at det er viktig at barna får vite at dyra har behov tilsvarende våre. Dyra trenger å føle seg trygge, få mosjon, mat, spenning, hvile og bli tatt vare på.


Sterke reaksjoner etter at barnehage var på slakting av reinsdyr.

På bildene ses både døde dyr , flådde huder og barn som kaster avkappede føtter, uten at barna kan identifiseres. Husdyr er skyld i de fleste dyrebitt. Hvilke dyr biter oftest?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg