onsdag 6. mars 2019

Svie i lungene

Dette er fordi kald luft er tørr og lav luftfuktighet i luften barnet puster årsaker innsnevring av luftveiene, noe som resulterer i brystsmerter. Dette gjør det vanskeligere å puste og forårsaker brenning og tetthet i brystet og lungene. Din internistinformasjonsportal. Her finner du lettforståelig informasjon om svie i lungene. Her er de tre vanligste årsakene til smerter og surkling i bryst og lunger : 1. Som regel vil bronkitt gå over av seg selv.


Symptomer: Mild feber, vedvarende irritasjonshoste, hosting om natten, pipelyder fra lungene og mer slimproduksjon, sårhet i brystet. Blir du ikke kvitt slim i lungene på en god stund kan det føre til mange helseproblemer. Heldigvis finnes det effektive, naturlige måter å rense lungene på og få pusten til å fungere bedre. Akutte, alvorlige årsaker: Akutt koronarsyndrom.


Ustabil angina pectoris eller hjerteinfarkt. Røntgen av lungene ville avdekket at enkelte områder av lungen var klappet sammen dersom store slimmengder fantes der. Slimplugger i luftveiene hindrer ny luft å komme ned til lungeblærene, slik at når den luften som har stått der nede har gått over til blodet klapper disse lungeblærene sammen om det ikke tilføres ny luft.


Ved muskelinfiltrerte svulster som har vokst ned i dypet av blæreveggen må hele urinblæren opereres bort. Hos menn fjernes urinblæren og prostata, såkalt cystoprostatektomi. Hos kvinner fjernes livmor, eggledere og ovarier i tillegg til urinblæren. Noen har hoste i tillegg. SPIROMETRI: Ved spirometri puster man inn i en tykk slange så hardt og så lenge man orker.


Undersøkelsen kan blant annet avdekke om du har astma, KOLS eller tilstander hvor det er økt bindevev i lungene. Et slikt syndrom forekommer oftestnår lidelse i fordøyelsessystemet: hyperacidity magen, øsofagitt, sår. Svie i sternum - årsaker.


Men det er andre grunner som kan føre til ubehagelige symptomer. Forklare hvorfor brenner i brystet, leger oppfordres til å være spesielt forsiktig med personer som lider av hjerte- og karsykdommer. Man smittes typisk ved innånding av mikroorganismene.


Mer sjelden oppstår lungebetennelser ved at bakteriekolonier fra en infeksjon et annet sted i kroppen, f. Jeg har tatt munnsopptest, infeksjons test, streptokokk test, betennelsestest men var ikke utslag på noen. Før jeg tok munnsopptesten var jeg på kurer med mykostain på kort tid etter hverandre, men hadde ingen virkning. Har fått penecelin for plagene, hadde virkning. Holder på å bli smårar av.


Blodpropp i lungen (lungeemboli) skyldes en blodpropp som som regel er ført med blodstrømmen fra samleårene i bena, og er en alvorlig årsak til brystsmerter. Ved store embolier dominerer åndenød og hoste, og smerter kan være fraværende. Smertene oppstår som regel akutt. En gastroskopi kan ofte avklare om det foreligger refluks, men det trenger ikke være synlige forandringer.


En normal gastroskopi utelukker altså ikke refluksbetingede luftveisplager. Dersom en slik propp rives løs og finner veien til lungene , kan det fort bli alvorlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg