tirsdag 19. mars 2019

Dagstur med barn

Turblogger Bjarne Heyerdahl Sætrang anbefaler turområdet Femundsmarka for familier med yngre barn. Sjekk ut Fjellsport. Begynn med en kort tur hvis du reiser med en baby eller et lite barn , og vær forberedt på å bruke tiden på å ta deg av og underholde barnet. Hvis du reiser med et litt større barn , vil dere ha glede av å utforske toget sammen – dette kan innebære alt fra å snakke med konduktøren til å gå en tur til kafévognen.


Våre dagstursekker kan kjøpes i forskjellige størrelser avhengig av hvor mye du skal frakte med deg, men dagstursekker er ryggsekker som er ment for å bære lett oppakning.

De minste dagstursekkene fåes i liter og de største kan være liter. Husk at turer med barn skal foregå på barnas prinsipper og at sikkerhet og gode opplevelser skal være i sentrum. Tid til fri lek, glede, fantasi og spenning er viktigere enn å gå langt. Med Snøheim som utgangspunkt kan du gå en rekke fine dagsturer i området - alt fra enkle, barnevennlige turer til krevende toppturer.


I tillegg er hytta både et naturlig startsted og overnattingssted på en rundtur gjennom området. Sommerferie med barn , like herlig uansett vær? Men man kan vel ikke henge med hodet av den grunn?


Om man ikke skal ut å reise på de lengre turene med små barn , men være hjemme er det ikke noe tvil at man må tenke litt utenfor boksen i disse dager.

Hva med en liten telt-tur i hagen? Aktiviteter, severdigheter og opplevelser for barn i Malaga provinsen i Spania. Det er ikke noe problem å ha med barna til Malaga. Med Glitterheim som utgangspunkt kan du gå en rekke fine dagsturer i området - alt fra enkle, barnevennlige turer til krevende toppturer. Turen: Lett, familievennlig rundtur med utsikt over Hardangervidda og Gaustatoppen.


Sherpaer fra Nepal har bygd steintrappene som gir deg en helt spesiell naturopplevelse. Last ned turkart og informasjon her Har du med deg barn på Solstien? Turen starter på toppen av Krossobanen. Turridning, gårdsferie og rideleir på beitostølen, i vakre fjell norge. Et steinkast fra besseggen, en av norges mest populære fjellturer.


Med Krækkja som utgangspunkt kan du gå en rekke fine dagsturer i området - alt fra enkle, barnevennlige turer til krevende toppturer. Her er noen av våre anbefalte turer. Du finner flere turforslag på UT. Det er godt med gratis parkeringsplasser i umiddelbar nærhet til Rallarvegen og hotellet. Hvis man ønsker en fin dagstur med barn er turen mellom Haugastøl -Finse eller Finse-Haugastøl perfekt.


På Fjellvett-siden vår finner du mer informasjon om trygg ferdsel i fjellet, året rundt.

Med utgangspunkt Johnsgård er det. Solan og Ludvig tar i mot deg ved inngangen og her finnes også noen fine aktiviteter for de litt yngre barna. Barn trives sammen, la dem gjerne ta med en venn på turen. Kle både deg selv og barna godt, å fryse eller bli våt er ikke moro.


Fyr gjerne bål og ta gode pauser, men husk forbudet i perioden 15. Vær flink til å gi ros og skryt. Og husk, det er ikke nødvendigvis det viktigste og nå et bestemt mål for barna. Beitostølen som utgangspunkt, har du mange alternativer i alle mulige kategorier å velge blant. Fra rusleturer på stier i nærområdet, via moderate familefjellturer til bestigning av de mektigste topper i Jotunheimen.


Med Gjendebu som utgangspunkt kan du gå en rekke fine dagsturer i området - alt fra enkle, barnevennlige turer til krevende toppturer. Noe ulendt terreng. Husk å ta med en sekk til vann og eventuelt litt mat. Man kan gå denne turen med barn fra rundt ca.


Hvis du besøker Cinque Terre på dagstur anbefaler vi å parkere ved togstasjonen i La Spezia der man kan ta hurtigtog inn til de fem byene. På norske besøksgårder kan barna hoppe i høyet og leke med søte dyr. Om sommeren er det også flott å besøke en av Norges mange levende setre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg