fredag 22. mars 2019

Tett nese nyfødt

Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? De ferskeste innenriksnyhetene.


Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Tett nese hos spedbarn skyldes ikke nødvendigvis forkjølelse. Hvis barnet ditt blir så tett i nesen at spising blir et problem, anbefaler vi å bruke saltvannsdråper som du drypper i nesen.

Dette vil løse opp slimet, som du så tørker bort. Du kan bruke en nesesuger eller neserenser for å fjerne slim. Nesa til nyfødte er dessuten liten, og det skal ikke mer til en bitteliten buse eller litt snørr før nesa blokkeres, og det kan høres ut som babyen er tett i nesa.


Det er i tillegg greit å ha en liten nese -suger man kan hjelpe babyen å suge ut slim med. Dersom det er nok er det fint, men hvis det fortsatt er tett i nesen kan en bruke nesedråper etterpå etter bruksanvisningen på pakken. Vær oppmerksom på at for store mengder nesedråper eller gal styrke på dråpene hos barn kan være farlig.


Her ble lillesøster født nesten med kronisk tett nese da storebror dro med seg alt av bakterier hjem fra barnehagen. Her brukte vi først saltvann deretter nesesugeren. Man trenger ikke suge så hardt etter at saltvannet har løst litt opp.

Hvis barnet har problemer med å puste under amming på grunn av tett nese , kan du justere ammestillingen ved å holde barnet så oppreist som mulig. Du kan også korte ned på ammingene og intervallene mellom ammingene. Hvis det er mye snørr kan det være nyttig å dryppe saltvann eller morsmelk i barnets nesebor før amming. Effektiv svelging og luktesansen er avhengig av åpen nese.


Tiltak for å holde nesen mest mulig åpen kan forhindre mange plager. Hvis barnets allmenntilstand er påvirket eller hvis barnet ikke får i seg morsmelk eller annen næring på grunn av tett nese , må lege eller helsesykepleier kontaktes. For ikke å snakke om når man skal sove! Les også: Dette er grunnene til kronisk tett nese.


En tett nese oppstår når slimhinnene hovner opp. Det finnes flere grunner til at dette skjer. En forbigående forkjølelse, influensa, ulike former for allergi, skjev neseskillevegg, kronisk betennelse i slimhinnene i nesen eller nesepolypper, er noen av årsakene.


Fremmedlegeme i nesen. Barn kan av og til finne på å putte fremmedlegemer inn i ett av neseborene. Typisk er nesen tett bare på en side, og man opplever smerter. Det kommer etter hvert gult eller blodig, illeluktende snørr fra nesen. Når du skal rense nesen , bør du bruke saltvann.


Du kan enten dryppe deg i nesen , eller forsiktig inhalere litt saltvann gjennom nesen. Saltvann til denne bruken kan du lage billig selv, ved å koke opp en liter vann med en barneskje salt. Løsningen må deretter nedkjøles til romtemperatur før den brukes.

Vår lille prins på knapt uker har begynt å bli tett i nesen og slimete i halsen. Jeg vet ikke om jeg tør sove i natt, hører at han sliter med slimet og vi har litt problemer med ammingen pga. Han har ikke feber nå, men har hatt det tidligere.


Har noen tips til oss? Syns ikke det hjelper med morsmelk, kan jeg dryppe henne med saltvann i nesen ? Eller er hun for liten? Tar i mot alle rå er så redd hun skal bli tettere.


Men hun er ikke snørrete da. Små barn blir oftere forkjølet enn voksne, og 6-forkjølelser i året er helt normalt. I tillegg er ofte mange små barn ofte plaget med tett eller rennende nese.


Det kan være utfordrende med tett nese hos barn, da det blant annet kan påvirke nattesøvn, humøret og appetitten til barnet. Betennelse i tåresekken skyldes oftest en infeksjon med bakterier. Tette tårekanaler disponerer for betennelse i tåresekken. Tåresekken ligger i området mellom øyekroken og nesen.


Sjekk ut følgende tips for å åpne en tett nese fort, fordi hvis du ikke gjør det, vil du fortsette å føle deg enda verre. Spis sterk mat for å åpne en tett nese. Sterk mat hjelper for å løsne slimet, som igjen vil åpne de blokkerte bihulene i løpet av minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg