mandag 11. mars 2019

Helstekt laks tilbehør

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Stort utvalg av Annet tilbehør. Alle varer på lager!


Laks og pasta med timian og Jarlsberg er en utrolig spennende og smakfull miks.

Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på. Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret.


Fennikelrøykt laks Glem ferdig røykt laks , det er så enkelt og morsomt å gjøre selv. Du bestemmer selv om røyksmaken skal være mild og myk, eller om du skal trø til ordentlig. Hvorfor ser du denne annonsen? Du ser denne annonsen ettersom nettstedet du besøker til stor del finansieres av annonseinntekter.


Noen annonser ser du fordi vi tror de kan interessere deg.

Smak til med soyasaus og dryss over korianderblader. Kremet pasta med laks og valnøtter. Pasta og laks utfyller hverandre godt, og med kremet saus og knasende sprø valnøtter til blir smaken enda bedre. Bytt gjerne ut laksen med røkt laks hvis du foretrekker det.


Helkokt laks og ørret oser av norske tradisjoner. Ovnsbakt laks er enkelt, godt og det blir nesten ikke oppvask. Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen. Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er grader.


Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr. Til det finnes det altfor mange spennende, og ikke minst lettlagete oppskrifter som tar vare på den gode laksesmaken. Se alle lakseoppskiftene i Apéritifs kokebok her Laksen smaker aller best om den serveres med en lett rå kjerne. Hel ørret tar seg godt ut på et koldtbor og kan gjerne lages ferdig dagen før.


Legg fisken i langpannen og dekk med folie. Her finner du oppskrifter av SALMA laks til alle anledninger, og gode tips til tilberedningsmåter. Laks i folie er barnas favorittrett.


Det er superenkelt og kjempegodt.

Ha i litt hvitløk og chili for sterkere smak. Godt tilbehør til laks kan være mye, men spesielt kryddersmør og grønnsakspakke er kjempe populært! Du kan pensle laksen (på kjøttsiden) med deilig grillsaus eller en urtemarinade underveis i grillingen. Elsker du sushi, men er litt lei all risen? Prøv sashimi av laks med supergodt tilbehør.


Om du steker laksen i stekepanne Ha olje, sitronsaft, salt og pepper i en skål. Vend laksen godt i blandingen. Stek den på middels høy varme i 2-minutter på hver side.


Kvardagen er i gang og middagane skal på bordet etter en lang dag på jobb. Da er det heilt topp med såkalte kvardagsmiddager som både er raske, enkle, næringsrike og mettande. Skjær laksen i porsjonsstykker på ca 1g og legg den i en ildfast form. Rens og finhakk hvitløken. Bland olje med limesaft og hvitløk slik at det blir en marinade.


Pensle fisken med marinaden og fordel limeskall, kajennepepper og salt over laksebitene. La det stå og trekke ca. Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 2grader i ca. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. Anrett laksen oppå grønnsaksblandingen, og gjerne med kokte poteter eller ris som tilbehør.


La laksen hvile noen minutter før den serveres. Og som ikke det er nok kan jeg friste med fargerikt og deilig tilbehør som saltbakt løk, ovnsbakte tomater, spinat, asparges, hasselbackpoteter – og ikke minst en nydelig rødvinsaus som kompletterer det hele!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg