fredag 15. mars 2019

Gravid forsiktighetsregler

Det siste du vil gjøre som gravid er å forsyne fosteret med utrygg mat, farlige kjemikalier osv. Selv om fosteret ligger nokså trygt der inne, er det likevel noen forsiktighetsregler du bør følge: Unngå røyk, alkohol og narkotika. Gravide anbefales et inntak av mikrogram D-vitamin per dag. Gravide som spiser fet fisk mindre enn 2-ganger per uke, bør rådes til å ta tilskudd av D-vitamin, i form av tran eller annet tilskudd. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Man kan være seksuelt aktiv i behandlingsperioden. Forsiktighetsregler : Gravide , personer med epilepsi, tarmblødninger eller pacemaker bør rådføre seg med lege før behandling. Advarsler og forsiktighetsregler.


Når du tar Movicol bør du fortsette å drikke mye vann. Spesielle forhold kan være knyttet til bruk av legemiddel hos barn, eldre, gravide , ammende og de med visse sykdommer. Dette vurderes av legen i det enkelte tilfellet. For opplysninger om bivirkninger, forsiktighetsregler , samtidig bruk av andre legemidler og andre spesielle forhol les pakningsvedlegget i Felleskatalogens pasientutgave.


Små finasteridmengder er påvist i sæd under behandling. Når pasientens seksualpartner er eller kan være gravid , anbefales pasienten å eksponere partneren for sæd i minst mulig grad. Gravide eller fertile kvinner bør ikke håndtere delte eller knuste tabletter pga.


Vimovo kan gjøre det vanskeligere å bli gravid mens du bruker medikamentet. Har du problemer med å bli gravid bør du ta kontakt med legen. Dersom du har behov for smertestillende eller febernedsettende medisin i tillegg til Vimovo bør du spørre farmasøyt eller lege om hvilke legemidler du kan bruke (paracetamol kan som regel brukes).


Seksualitet og samliv. Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Men noen får skjemmende, brune flekker i ansiktet og blir redde for å sole seg i det hele tatt.


Det er det ingen grunn til bare man følger vanlige forsiktighetsregler for soling, og i tillegg tar litt ekstra hensyn: Studér ansiktet nøye i speilet. Området over nese og kinn er spesielt utsatt. Overlegen har oppmuntret kvinner til å forsøke å kutte. Brukes med forsiktighet ved høyt blodtrykk, hjerte-karsykdom eller sykdommer i skjoldkjertelen. Uriktig bruk og høy dosering kan gi uønskede virkninger ellers i kroppen, særlig hos barn.


Gravid forsiktighetsregler

Særlige forsiktighetsregler og advarsler. Gravide og ammende: Det regnes som trolig trygt for gravide og ammende å bruke gurkemeie i de mengder som vanligvis brukes i mat. Forskerne advarer imidlertid disse gruppene mot å bruke gurkemeie i medisinske doser. Du bør også unngå å bli gravid det første året etter behandling. Gravide kvinner skal ikke ha radioaktiv behandling med jod.


Hvis du ammer, må ammingen mest sannsynlig avbrytes, men dette må du ta opp med legen. Blodforgiftning er en alvorlig infeksjon der pasienter kan bli svært syke. Det er knyttet forsiktighetsregler til mange legemidler. Les derfor alltid gjennom pakningsvedlegget før du tar i bruk en medisin.


Under finner du enkelte grupper som bør utvise ekstra forsiktighet ved bruk av reseptfrie smertestillende og febernedsettende medisiner. Eldre mennesker bør bruke lave doser for å unngå å bli sløvet av medisinen og dermed utsette seg for fall og skader. Alle som bruker benzodiazepiner, må være oppmerksomme på at medisinen kan påvirke reaksjonsevnen i forbindelse med bilkjøring og maskinhåndtering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg