mandag 25. mars 2019

Klump inni ytre kjønnsleppe

Bartholincyste er en utvidelse av en kjertel som kalles bartholinsk kjertel. Kvinner har to slike kjertler, en på hver side av skjedeinngangen like under slimhinneoverflaten. Hver bartholinsk kjertel har en utførselsgang som ender i huden litt baktil i skjedeåpningen, i den bakre delen av den ytre kjønnsleppen. De befinner seg på hver side av skjedeinngangen og.


Labia er en del av de ytre kvinnelige kjønnsorganer. En liten klump på kjønnsleppene kan skyldes mange forhol for eksempel en medisinsk tilstand eller en seksuelt overførbar sykdom. Hva er kjønnsleppene. Huden i kjønnsleppene området er svært tynn og delikat.


Hei, jeg har siden påskeferien hatt en klump på venstre kjønnsleppe. Jeg fikk denne på gran canaria der det var ganske varmt og fuktig (vet ikke om det har noen sammenheng). Har i over uke hatt en merkelig hoven klump inni den ene ytre kjønnsleppen. Litt ømt, og ikke behagelig å ha sex.


Denne klumpen sitter nederst i ytre venstre kjønnsleppe og kjennes nesten ut som en stein i en testikkel når jeg trykker på den. Omtrent samme strls også, kanskje litt mindre. Det er kjønnsleppene majora, eller ytre lepper i skjeden, og kjønnsleppene, som er de indre leppene. Den gjør ikke vondt e. I sommer fikk jeg en kviselignende klump på innsiden av venstre ytre kjønnsleppe.


Jeg hadde nettopp barbert meg nedentil, og regnet med at det kom av det. Klemte ikke, men etter en uke sprakk den, og det kom ut materie. Jeg klemte da litt, til det kom blod. Klumpen forsvant, men kom tilbake etter en uke.


Har en sånn på ytre kjønnsleppe nå og det gjør vondt! Nåde meg om jeg kommer borti der. Men har aldri tenkt på at det er noe annet enn en betent kjertel. Har hatt slik før og det har alltid forsvunnet. Både jenter og gutter har knappenål store talgkjertler i underlivet.


Jeg lurer på om det er noe jeg kan få operert bort og hvordan gjøres det? Disse hjelper til med å smøre slimhinnen. JEg tror det er bare en fett kul. Begynte som en liten hvit prikk. Nå, for to dager siden ble den øm og som en ert innenfor huden.


Kreft i kjønnslepper er en sjelden sykdom. Det dreier seg om flere ulike typer, undergrupper og utviklingsstadier. Samme sykdom arter seg forskjellig fra pasient til pasient, og krever et individuelt beha.


Plager fra de ytre kjønnsleppene kan stamme fra huden, fra kjønnsorganene, fra urinveiene eller tarmsystemet. Les mer om dette i NHI. Disse vokser i puberteten og kan endre farge. De ytre kjønnsleppene består av vanlig hud med hår på utsiden. De indre kjønnsleppene består av tynne, fuktige slimhinner.


Når man blir opphisset vil de indre kjønnsleppene bli større og få mørkere farge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg