mandag 25. mars 2019

Dessert med rørte jordbær

Topp nachochips med is og dypp i sjokolade. Raskt, enkelt og digg! Bestill Dessert hos Just Eat. Hundrevis av forskjellige restauranter.


Hva er vel mer sommerlig enn rørte jordbær ? Kaldrørte jordbær er noe av det enkleste du kan lage.

Du trenger bare ferske jordbær , sukker og en liten skvett sitronsaft. Nydelig å ha over vaniljeis! Ingenting sier sommer mer enn vakre røde jordbær. Og når du rører bærene med litt sukker og vanilje er lykken komplett.


Deilig som fyll i kaker, tilbehør til pannekaker, på brødskiva, til yoghurt eller som dessert med litt fløtemelk over. Del jordbærene i fire. Vent litt før du rører. Hvis du bruker frysepulver blander du dette med sukkeret.


Tips: Frysetøyet har bare en holdbarhet på noen dager, men det tåler godt å fryses.

Passer perfekt til vafler. Lapper med rørte jordbær Det er aldri feil med deilige lapper. Disse lages med kefir, og serveres med rørte jordbær og pisket rømme.


Litt revet brunost på toppen er også veldig godt. Oppskriften på lapper kan deles i to hvis ønskelig, men erfaringsmessig så forsvinner de forbausende fort. Rens jordbærene og rør dem sammen med sukker i en blender eller med en stavmikser. Server sjokolademoussen med de rørte jordbærene og pynt gjerne med noen ekstra hele eller halve bær og noen blader sitronmelisse.


Deilig, søtt og med masser av klumper, akkurat s. Rørte jordbær har alltid vært måten vi har fått serveret jordbærsyltetøy der hjemme. Legg sukkerbrød (dynk det om ønskelig), rørte bær, kjeks, vaniljekrem og pisket krem lagvis i en pen bolle eller form. Lag gjerne desserten klar i god tid før servering, den blir bare bedre av å få en stund i kjøleskapet å godgjøre seg. Pynt ferdig rett før servering.


Crêpes med rabarbra- og jordbærkompott er et annet forslag til en fristende dessert med jordbær og rabarbra i kombinasjon. En kule iskrem smaker godt til. Is med karamellisert popkorn og rørte jordbær Lag en ny vri på isdesserten med karamellisert popkorn som knitrer i munnen. Tilsett rørte bær og hakkede Smarties, så blir det fargerikt og. Dessertpannekaker med rørte jordbær og krem Dette her var innmari godt - det er igrunnen alt man behøver å si om disse nydelige pannekakene med nyrørte jordbær og krem.


Pannekakene er enkle å lage, lett å få fine runde pannekaker så store som du vil ha de.

Desserten er enkel og gjør seg nesten selv, men du må gjøre ting i etapper. Går helt fint så lenge du har noe annet å pusle med innimellom. På toppen har jeg blandet rabarbra med mitt hjemmelagde jordbærsyltetøy ( rørte bær). Bloggeren Elin Vatnar Nilsen bak bloggen krem. Rabarbragrøt er kanskje aller best nå på forsommeren og dette er en dessert som ikke krever mye tid og forarbeid.


Servér med vaniljesaus, melk eller en kule vaniljeis eller to. Både når du skal røre , som her, og når du koker syltetøyet. Små bær er fine å bruke. De bare tar litt lenger tid å rense.


Lager du mye syltetøy for å fryse ne er det lurt å bruke frysepulver som du blander sammen med sukkeret. Da beholder syltetøyet konsistensen ved tining igjen. Vend den oppløste gelatinen i blandingen med eggedosis og krem.


Ha i bærene til slutt og bland lett. Fyll fromasjen i en stor skål og sett den kaldt. Fargerike bær er alle proppfulle av plantestoffer med sterk antioksidantkraft og de smaker deilig og friskt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg